Un român mort și alți șase răniți în străinătate în urma unui grav accident între un autobuz și o mașină

Un grav accident rutier dintre un autocar și un autoturism personal, petrecut între localitățile Raslavice și Janovce, din Slovacia, s-a soldat cu o un mort și șase răniți.

fd131677-5a1c-49bf-ba4e-66d7f2b27efb
Autoturismul în care se aflau cei șapte cetățeni români. Sursă foto: noviny.sk.

Ofițerul operațional al Direcției Regionale a Pompierilor și Salvatorilor (HaZZ) din Prešov a confirmat pentru agenția de presă TASR că în autoturism, o mașină cu șapte locuri, se aflau numai cetățeni români, fiind vorba de victimele acestui accident.

„O persoană a decedat și șase au fost rănite. În autobuz se aflau nouă pasageri și un șofer, toți fiind nevătămați”, a declarat acesta.

Purtătoarea de cuvânt a Direcției Regionale HaZZ din Prešov, Miroslava Knišová, a specificat ulterior că un alt vehicul a fost implicat de asemenea în accident, fiind vorba de o dubă. La momentul accidentului, în această dubă se afla doar șoferul, care nu a suferit răni.

3ae9da62-0cf6-4592-8378-d43dfd7767c6
Autobuzul implicat în accident. Sursă foto: noviny.sk.

La fața locului au intervenit patru pompieri, echipați cu o unitate tehnică. Aceștia au ajutat echipajele medicale în îngrijirea și transportul răniților către spitalele din apropiere.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Vehiculele implicate în accident au fost securizate pentru a preveni riscul de incendiu sau scurgeri de fluide.

Purtătoarea de cuvânt a poliției regionale din Prešov, Jana Ligdayová, a informat că șoferii implicați au fost testați cu etilotestul, iar în toate cele trei cazuri rezultatele au fost negative.

Victima accidentului a fost identificată ca fiind un pasager în vârstă de 29 de ani din autoturism, care a decedat la fața locului din cauza rănilor. Paguba provocată vehiculelor este estimată la aproximativ 15.000 de euro.

„Accidentul este în faza de investigație, iar poliția va examina cauza exactă a accidentului, precum și gradul de vinovăție al participanților”, a adăugat ea.

- Continuarea după publicitate - zandra.ro%20

Ancheta a fost inițiată de investigatorul Direcției Regionale a Poliției din Bardejov, care a demarat procedurile penale pentru omucidere și vătămare corporală.