27 ianuarie – ANULATĂ greva angajaților ATAC Roma. Rămâne confirmată greva Trenord în regiunea Lombardia.

ACTUALIZARE ROMA: Greva programată pentru mijloacele de transport în comun ale societății ATAC din Roma, a fost anulată. Confirmarea vine de la Linda Meleo, consilierul municipal al primăriei din Roma pe probleme de transport, care a declarat că s-a semnat un acord cu sindicatul Faisa Cisal și că astfe greva a fost evitată pentru data de 27 ianuarie, 2017, scrie Reppublica.it.

Rămâne confirmată, însă, greva angajaților Trenord, serviciul de transport feroviar din regiunea Lombardia, la care vor adera membrii sindicatelor Orsa Ferrovie, Filt-Cgil, Fit-Cisl, Uilt-Uil, Fast Ferrovie, Ugl Trasporti și Faisa Cisal. Vor suferi, așadar, anulări și modificări de orar toate trenurile regionale și suburbane din Lombardia, inclusiv S6 Novara-Pioltello/Treviglio, ruta Domodossola-Arona-Milano.

Nu vor fi afectate, în schimb, cursele programate să pornească până la ora 9:00, cu sosirea la destinația finală până la ora 10:00, în acea zi, însă, pot avea loc modificări și anulări după ora 17:00, au anunțat sindicatele mai sus menționate.