Bărbat atacat de un piton de 3,3 metri. „A încercat să își afunde dinții în brațul meu”

Un bărbat din Bishopstoke, Marea britanie, a fost atacat de un piton de 3,3 metri care a intrat pe fereastra serei sale.

Potrivit BBC, Rob Byrne, numele bărbatului, a suferit numai unele leziuni minore, din fericire, după ce pitonul a încercat să îl muște de braț.

Șarpele a fost capturat ulterior și dus la un centru de îngrijire a reptilelor. Acest incident bizar vine în contextul în care Serviciul de Pompieri și Salvare Hampshire & Isle of Wight a semnalat o creștere a apelurilor legate de șerpii evadați.

Byrne a declarat: „Fălciile sale mi-au zgâriat brațul și au scos sânge când a încercat să își afunde dinții în brațul meu.”

El susține că numai reacția sa rapidă a prevenit un atac mai grav. „M-a prins de partea din spate a brațului cu un colț și celălalt colț s-a prins de tricoul meu polo.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Odată ce l-am împins, s-a retras spre mijlocul serei, dar m-a ținut încolțit și se uita la mine.

În acel moment, soția și nepoata mea au intrat în seră, l-au văzut și au țipat. Asta probabil l-a speriat, deoarece apoi s-a târât încet înapoi pe fereastră”, a adăugat britanicul.

Pitonul a fost capturat ulterior și dus la Tonbridge, în Kent, unde este acum îngrijit la Centrul Național pentru Îngrijirea Reptilelor.

_131120920_snake1.jpg
Pitonul care l-a atacat pe bărbatul britanic. Sursă foto: BBC/ROB BYRNE.

Directorul acestei organizații caritabile, Chris Newman, a menționat că este „foarte neobișnuit” să găsești un piton de 3,3 metri, deoarece majoritatea pe care i-a primit au între 1,2 și 1,5 metri.

Fără ca un proprietar să revendice șarpele, Newman subliniază necesitatea ca oamenii să se gândească bine înainte de a achiziționa un șarpe ca animal de companie.

El a avertizat: „Șerpii sunt maeștri în evadare. Trebuie doar să îți întorci spatele o secundă și șarpele va fi dispărut și nu recomandăm deloc să ieși cu șerpii în grădină.”

Jim Green, de la Serviciul de Pompieri și Salvare Hampshire & Isle of Wight, a confirmat că au avut numeroase rapoarte despre șerpii care au evadat în timpul verii.

A menționat de asemenea că „în timpuri de austeritate pentru oameni, există o nevoie de electricitate pentru încălzirea acvariului reptilelor.

Dacă oamenii nu își permit să plătească pentru electricitate, atunci trebuie să facă ceva responsabil cu animalul lor de companie.”

Byrne a concluzionat, spunând că pitonul care l-a atacat „clar aparținea cuiva”.

„Nu sunt originari din această țară, așa că cineva a fost fie iresponsabil și l-a lăsat să plece, fie a evadat din cauza măsurilor inadecvate”, a spus el.

Distribuie acest articol