7 octombrie 2016 – Ziua internațională a zâmbetului.

Harvey Ball desenând faimoasa ”Smiley Face” - Sursă imagine: Cloudfront.net
Harvey Ball desenând faimoasa ”Smiley Face” – Sursă imagine: Cloudfront.net

Ziua internațională a zâmbetului – World Smile Day – este aniversată în prima zi de vineri a lunii octombrie a fiecărui an.

Ziua a fost inițiată de către americanul Harvey Ball, creatorul imaginii „feței zâmbitoare” (smiley face), în 1963, reprezentând un buton galben cu două puncte și o paranteză „închisă”. Astăzi oamenii din toată lumea îl folosesc cu scopul de a-și exterioriza emoțiile pozitive.

Imaginea creată de Harvey Ball a devenit în decursul anilor simbolul cel mai ușor de recunoscut pe planetă, pentru stările de fericire, bucurie și voie bună.

Preocupat de supra-comercializarea simbolului său și modul în care sensul original al acestuia risca să se piardă în repetarea constantă de pe piață, Harvey Ball a lansat ideea de a dedica o zi în care să fie sărbătorită această idee şi a ales prima zi de vineri a lunii octombrie pentru a aniversa Ziua mondială a zâmbetului. Ziua a fost marcată pentru prima dată în 1999, în orașul natal al lui Smiley, din Worcester.

După moartea lui Harvey Ball, în 2001, a fost creată Fundaţia Internaţională a Zâmbetului Harvey Ball, pentru a-i onora numele şi memoria. Fundaţia este sponsor oficial al sărbătorii, în fiecare an.

Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol