Câți bani vor primi rudele celor 9 români morți în accidentul din Ungaria

Rudele victimelor din accidentul din Ungaria ar putea primi cea mai mare despăgubire din istoria României. Suma ar putea depăşi 6 milioane de euro!

Compania de asigurări City Insurance a anunțat că va plăti despăgubiri familiilor victimelor tragicului accident, informează Observator.

„La scurt timp de la producerea accidentului, au fost demarate complexe investigații atât pe teritoriul Republicii Ungare, cât și cel al României – zona de domiciliu a victimelor. City Insurance informează publicul că în soluționarea acestui caz au fost alocate resurse în regim de urgență. Pe lângă amploarea evenimentului, numărul persoanelor care urmau a fi despăgubite a fost impresionant. Au fost identificați 139 de urmași ai persoanelor decedate cu care au fost încheiate convenții de despăgubire”, se precizează în comunicat.

Deși compania de asigurări nu precizează valoarea despăgubirilor acordate urmașilor celor nouă români decedați, presa de specialitate a scris că ar fi vorba despre aproximativ 6 milioane de euro. În medie, fiecare dintre cele 139 de persoane ar putea primi câte 45.000 de euro.

22 mai, 2018, nouă români și-au pierdut viața pe o șosea din Ungaria

Şaisprezece copii au rămas orfani în urma accidentului de microbuz produs, pe 22 mai, în Ungaria.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Victimele se aflau într-un microbuz înmatriculat în Mureş, care s-a izbit frontal de un camion încărcat cu nisip, pe o autostradă în centrul ţării. Șoferul microbuzului transmitea în direct pe Facebook cu telefonul, moment în care ar fi ajuns pe contrasens şi s-ar fi produs accidentul.

Au murit nouă români, inclusiv şoferul. Cuantumul despăgubirilor pentru fiecare urmaş va fi stabilit în instanţă.