Răsturnare de situație în cazul româncei moarte în Italia. Rezultatul autopsiei este în favoarea soțului cercetat pentru moartea femeii

Poate că nu a fost ucisă de soțul ei, ci de o complicație a cirozei hepatice de care suferea, Cristina Diac, românca de 48 de ani găsită moartă sâmbătă, 25 iunie, în apartamentul de pe via Orgiero din Sampierdarena, o zonă portuară și industrială din Genova.

Ipoteza morții naturale reiese din rezultatele autopsiei efectuate luni, 27 iunie, și ușurează semnificativ poziția partenerului victimei, Adrian Diac, 53 de ani, care s-a autoproclamat mereu nevinovat. În prezent, bărbatul se află în închisoare acuzat de maltratare și este cercetat pentru uciderea voluntară a Cristinei.

Autopsia femeii, dispusă de procurorul Gabriella Marino, a fost efectuată între orele 15.00 și 17.00 de medicii legiști Marco Ventura și Davide Bedocchi, care au fost prezenți și în casa din via Orgiero, imediat după tragedie. La examenul de autopsie a participat în calitate de consultant și Marco Salvi, expert juridic, desemnat de avocatul Antonella Carpi care îl apără pe Adrian Diac, informează Primo Canale.

Astăzi va avea loc interogatoriul de garanție care va stabili dacă bărbatul va rămâne sau nu în închisoare. Moartea soției sale poate să fi fost cauzată de ruptura unor varice, a unui vas de sânge în esofag, o complicație destul de frecventă la persoanele cu ciroză hepatică severă precum cea de care suferea Cristina.

S-ar putea ca soțul să mai fie nevoit să răspundă pentru infracțiunea de maltratare a soției, motiv pentru care a fost arestat, după cum reiese dintr-o plângere anterioară pentru care bărbatul a fost pus sub acuzare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Nu numai atât, Adrian Diac va trebui să explice de ce nu a cerut intervenția unui medic sau a personalului sanitar de la 118, având în vedere starea gravă a Cristinei care suferea foarte mult de zile întregi și scuipa sânge, așa cum au declarat proprietarul și colega de apartament a cuplului de români.

Pe același subiect mai puteți citi: Soțul româncei moarte în Italia a fost arestat. Acuzat de maltratare și cercetat pentru omor.

Distribuie acest articol