Pod prăbușit la Genova: Al doilea român mort găsit sub dărâmături

Un alt român a murit în tragedia produsă în apropiere de Genova, în Italia. Bărbatul, cu dublă cetățenie, a fost identificat de autoritățile italiene și se numără printre persoanele ucise de prăbușirea Podului Morandi, arată Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Între timp, autoritățile italiene au anunțat că bilanțul a crescut la 38 de morți.

În urma demersurilor echipei consulare mobile aflată la fața locului, un alt cetățean român, cu dublă cetățenie, a fost identificat printre persoanele decedate.

Primul cetăţean român care a murit în urma prăbuşirii unei porţiuni din viaductul Morandi este Marian Roșca, în vârstă de 36 ani, din localitatea Curtișoara, Gorj.

Bărbatul se afla pe podul din Genova, Italia, atunci când acesta s-a prăbușit. Numeroase maşini mici, dar şi camioane cu gabarit depăşit au căzut în gol.

Miercuri, 15 august, în jur de ora prânzului, MAE a anunţat că încă un cetăţean român se află printre persoanele decedate la Genova.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Echipa consulară mobilă își continuă activitatea de asistență și menține în permanență legătura atât cu Celula de Criză instituită la nivelul autorităților locale, cât și cu unitățile medicale la care au fost transportate victimele, în vederea identificării unor cetățeni români printre persoanele afectate.

MAE reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale oficiului consular:

  • +39 011 249 57 75;
  • +39 011 249 52 64;
  • +39 011 249 50 64;
  • +39 011 235 90 53.

Apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +39 338 756 8134. Consulatul General al României la Torino monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, acordând asistenţa consulară necesară în astfel de situaţii, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurior neînsufleţite şi eliberarea certificatelor de deces”, a completat MAE.

Prăbușirea podului de pe autostrada A10, care leagă localitatea Genova de localitățile Savona și Ventimiglia, ar putea fi urmarea unui colaps structural care a avut loc în zona autostrăzii care trece peste via Walter Fillak, în cartierul Sampierdarena. Ambele căi rutiere au căzut la pământ pe o distanță de aproximativ o sută de metri.

Cine este șoferul român mort sub dărâmăturile podului Morandi din Italia

Distribuie acest articol