Cine este șoferul român mort sub dărâmăturile podului Morandi din Italia

Un cetăţean român a fost identificat printre persoanele decedate în urma prăbuşirii marţi, 14 august, a unei porţiuni din viaductul Morandi al autostrăzii A10, în apropiere de Genova, precizează MAE.

Victima se numea Marian Roșca, avea 36 de ani și era din localitatea Curțișoara, județul Gorj. Nu era căsătorit și nu avea copii. Marian Roșca era șofer profesionist și tranzita Italia în drum spre Franța.

În momentul accidentului Marian Roșca, la volanul camionului său, se afla pe podul Morandi de pe autostrada A10, care leagă localitatea Genova de localitățile Savona și Ventimiglia. Prăbușirea podului ar putea fi urmarea unui colaps structural care a avut loc în zona autostrăzii care trece peste via Walter Fillak, în cartierul Sampierdarena. Ambele căi rutiere au căzut la pământ pe o distanță de aproximativ o sută de metri.

Ioan, fratele românului care și-a pierdut viața, scrie pe pagina sa de Facebook: „Dumnezeu să te ierte frățiorul meu scump, acolo sus unde ești, nu te voi uita niciodată, asta a fost ultima rută a ta.”

Marian Roșca, 36 de ani, șoferul român mort după ce un pod din Genova s-a prăbușit marți, 14 august. Foto: profilul personal Facebook

Peste 30 de persoane și-au pierdut viața în cumplitul incident iar alte zeci sunt rănite și traumatizate psihic.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Operațiunile de căutare a persoanelor blocate sub dărâmături continuă, iar MAE a pus la dispoziția cetățenilor români afectați de această tragedie și care au nevoie de asistență următoarele numere de telefon ale oficiului consular din Torino: +39 011 249 57 75; +39 011 249 52 64; +39 011 249 50 64; +39 011 235 90 53, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +39 338 756 8134.

„Consulatul General al României la Torino monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, acordând asistenţa consulară necesară în astfel de situaţii, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupului neînsufleţit şi eliberarea certificatului de deces”, se mai precizează în comunicatul MAE.