Bologna – criminalul româncei ucise în via Varthema mărturisește crima. „Voia să plece în România, mi-era teamă că nu se mai întoarce!”

Ana Maria Stativa, cetățeană română în vârstă de 30 de ani, a fost ucisă sâmbătă, 25 martie 2017, în apartamentul în care locuia din via Varthema, Bologna, de către un bărbat italian, în vârstă de 55 de ani, născut în Parma dar rezident în localitatea Vergato, pe nume Francesco Serra, relatează ANSA.

Corpul neînsuflețit al femeii a fost descoperit de un bărbat tot de naționalitate română care a declarat agenților că este iubitul femeii și că locuiau împreună în acel apartament. Anchetatorii au declarat, însă, că Ana Maria obișnuia să se prostitueze iar Francesco Serra ar fi un client al acesteia care s-ar fi îndrăgostit de tânăra română.

Tot conform anchetatorilor, Ana Maria deținea două telefoane dar unul a fost luat de criminal, în urma crimei, așadar urmărind telefonul femeii investigatorii au ajuns la criminal în dimineața zilei de duminică, 25 martie, găsindu-l într-o stație de autobuz din Vergato, pregătit să fugă din localitate.

Criminalul se pare că avea încă asupra sa telefonul femeii ucise, murdar de sânge, ceea ce l-a constrâns să recunoască imediat crima: „Am ucis-o eu fiindcă voia să plece în România, mi-era teamă că nu se mai întoarce la mine!”, a declarat Francesco Serra, povestind autorităților că Ana Maria avea intenția de a merge în România, în preajma sărbătorilor de Paște și că teama de a o pierde l-ar fi împins să o ucidă.

Bărbatul era un client regular al femeii și mergea la ea în fiecare sâmbătă dimineața de câteva luni bune, ajungând astfel să se îndrăgostească de ea. Dar când Serra a aflat că Ana Maria vrea să plece în România, și-a pierdut cumpătul și a lovit-o după cap cu un asomator pentru porci, omorând-o cu o singură lovitură. În urmă mărturisirii, bărbatul a indicat autorităților și locul unde a ascuns arma crimei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

ANSA relatează că ancheta autorităților a scos la iveală și unele probleme de ordin financiar între Francesco Serra și Ana Maria Stativa dar nu s-au oferit mai multe informații despre acest detaliu.

Criminalul se află acum în arestul carabinierilor cu acuzația de omor deosebit de grav cu premeditare, riscând o pedeapsă între 21 de ani de închisoare și închisoare pe viață, conform articolului 575 din Codul Penal italian.

Distribuie acest articol