Aplicația care îți arată cât timp ai de așteptat în punctele de trecere a frontierei românești

Aplicația on-line pusă la dispoziție de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, prezintă o medie a timpurilor de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp (calculată în funcție de valorile de trafic înregistrate la un moment dat, cirumstanțele locale și tipul de control adoptat inclusiv de autoritățile vamale). Aplicaţia poate fi accesată de pe orice calculator sau telefon mobil cu acces la internet.

Accesând aplicația on-line „Media timpilor de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei deschise traficului internațional”, la adresa https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/, se pot vizualiza punctele de trecere a frontierei, care sunt marcate, în funcție de trafic și timpii de așteptare în culori diferite:

  • Verde   = timpi de aşteptare până în 20 minute;
  • Galben = timpi de aşteptare între 20-60 minute;
  • Roşu    = timpi de aşteptare peste 60.

Totodată, aplicaţia foloseşte modulul de navigaţie furnizat de Google Maps şi accesând tabul „direcţie de mers”, se pot configura trasee spre un anumit punct de trecere a frontierei.

Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În meniul principal al aplicaţiei, utilizatorul are posibilitatea de a vizualiza valorile timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei în două variante, în funcţie de direcţie, pe sensul de intrare sau pe cel de ieşire din România.

Valorile afișate pot suferi modificări în funcție de dinamica traficului și situația operativă înregistrată în punctul de trecere, respectiv la un moment dat și nu exclud inițierea (efectuarea) unor controale de frontieră amănunțite.

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existentă la graniță, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor, din punct de vedere al tranzitului, doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Conform unui comunicat de presă publicat de Poliția de Frontieră Română, începând cu data de 7 aprilie 2017, autoritățile de control la frontieră din statele Uniunii Europene, inclusiv Poliţia de Frontieră Română, vor efectua verificări sistematice la intrarea și ieșirea de pe teritoriul statelor membre.

Mai multe informații despre aceste controale puteți afla citind articolul: Poliția de Frontieră Română anunță că toate persoanele vor fi verificate în bazele de date, la graniță, începând cu 7 aprilie 2017.

Sursa: Poliția de Frontieră Română

Distribuie acest articol