A fost găsită fata româncă dispărută în Italia. „Mulțumim tuturor celor care au ajutat la găsirea sa!”

O fată româncă în vârstă de 12 ani, care dispăruse joi dimineața, 10 august, în Bari, a fost găsită în siguranță. Anunțul a fost făcut sâmbătă seară, 12 august, de primarul localității Carovigno (Brindisi), Massimo Lanzilotti.

„Gabriela a fost găsită! Mulțumim forțelor de ordine și tuturor celor care au ajutat la găsirea sa”, a scris primarul pe Facebook citat de Today.

Copila a fost găsită la Casamassima, la aproximativ douăzeci de kilometri de Bari.

Părinții Gabrielei Emanuela s-au întâlnit deja cu ea, după ce au primit vestea bună de la carabinieri, dar ce s-a întâmplat cu ea în acele 48 de ore este încă necunoscut.

Potrivit relatărilor, fata dispăruse în timp ce se afla cu mama sa în viale Unità d’Italia din Bari, unde făceau cumpărături.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Annalisa Loconsole, președinta asociației pentru persoane dispărute „Penelope Puglia”, a descris circumstanțele incidentului:

„Gabriela și părinții ei erau în Bari pentru niște treburi. Când mama sa a intrat într-un magazin foto, Gabriela a așteptat afară. Însă, la ieșirea din magazin, mama nu a mai găsit-o.”

Îmbrăcată într-un tricou sportiv negru cu logo-ul Fila, pantaloni scurți albaștri și pantofi sport albi de la Nike, Gabriela purta cu ea telefonul mobil, care, în mod îngrijorător, era oprit.

Familia a alertat rapid autoritățile, care au lansat un efort de căutare intensiv, implicând și câini de urmărire.

Căutările s-au extins și în provincia Brindisi, în special în Carovigno, unde Gabriela locuiește și studiază.

Fericirea familiei a fost resimțită de toată comunitatea atunci când tânăra a fost găsită.