A fost prins în Italia tânărul care și-a ucis tatăl și un prieten de familie. „Coșmarul s-a încheiat!”

Sacha Chang, tânărul olandez de 21 de ani care și-a ucis în Italia tatăl și un prieten de familie, a fost găsit și arestat după o căutare intensă ce a durat aproape trei zile și două nopți.

Băiatul a fost găsit dezbrăcat până la jumătate, extrem de obosit, întins pe o bancă în fața unei biserici din Torre Mondovì, provincia Cuneo.

Dublu asasinat a avut loc miercuri, 16 august, la Montaldo di Mondovì, unde Sacha Chang l-a înjunghiat mortal pe tatăl său, Haring Chainfa, și pe un prieten de familie, Lambertus Ter Horst.

photo_2023-08-18_13-48-11

Se pare că tânărul suferă de probleme psihice și a fost catalogat drept „periculos” de forțele de ordine. El i-ar fi ucis cu un cuțit pe cei doi după o ceartă violentă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După fapta sa, tânărul a fugit, dar un localnic l-a urmărit și l-a doborât cu o bară metalică. Cu toate acestea, tânărul s-a ridicat rapid și a sărit peste parapet, pierzându-se în pădurile dense ale Văii Corsaglia.

Joi căutările s-au concentrat în zona Torre Mondovì, după ce Sacha a fost zărit la distanță. Cu toate acestea, s-a retras din nou în pădure când a realizat că este urmărit, reușind să scape din nou.

Comandamentul carabinierilor din Cuneo, sub conducerea colonelului Giuseppe Carubia, a lansat o operațiune vastă de căutare, folosind elicoptere și câini special antrenați.

„A fost ca o vânătoare, o operațiune care nu s-a întrerupt nici măcar noaptea”, a menționat un oficial.

Căutarea a implicat zeci de ofițeri și experți locali în teren montan, inclusiv vânători familiarizați cu zona și cu numeroasele case abandonate unde Chang ar fi putut să găsească refugiu. A fost, de fapt, chiar un grup de vânători care l-a văzut pe băiat azi dimineața și a alertat carabinierii.

„În sfârșit, un coșmar s-a încheiat, deși rămânem cu două victime, o tragedie teribilă”, a declarat Giovanni Balbo, primarul Montaldo di Mondovì.

photo_2023-08-18_17-39-55
Locul unde a fost găsit Sacha Chang

Această zonă este locuită de o comunitate mare de olandezi care și-au cumpărat case pentru a-și petrece vacanțele.

Lambertus Ter Horst, supranumit Bert de către localnici, i-a găzduit pe tată și pe băiat, care traversa o perioadă dificilă după o despărțire și suferea de o criză nervoasă.

De la momentul arestării, efectuat de trei carabinieri din Limone Piemonte, tânărul olandez nu a mai spus niciun cuvânt și nu a opus rezistență.

Era dezarmat la momentul arestării, iar cuțitul de bucătărie cu care a comis crimele a fost găsit în apropierea locului faptei.