A lucrat 19 ani badantă în Italia. Adevărul despre cum se câștigă banii peste hotare

A lucrat 19 ani badantă în Italia. Adevărul despre cum se câștigă banii peste hotare. Monolog”, este titlul unui video în care prezentatorul și realizatorul, Dorin Galben, discută despre experiența unei femei moldovence care a lucrat ca îngrijitoare în Italia timp de 19 ani.

Captură de ecran 2023-05-03 190003

Stela Bălan și-a împărtășit povestea cu scopul de a dezvălui realitățile muncii peste hotare și de a oferi o perspectivă asupra provocărilor pe care le întâmpină cei care aleg să lucreze în străinătate.

„Am plecat în Italia pentru a avea un trai mai bun și pentru a putea să-mi întrețin familia”, a destăinuit încă de la început, Stela Bălan.

Pe parcursul celor 19 ani, femeia a lucrat ca badantă, adică îngrijitoare pentru persoane vârstnice și persoane cu dizabilități.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

O muncă solicitantă atât fizic, cât și emoțional, implicând multe responsabilități, precum îngrijirea personală a pacienților, administrarea medicamentelor, menținerea curățeniei în casă, gătitul și cumpărăturile.

„Am îngrijit persoane în vârstă, unele cu probleme de sănătate, și munca era destul de dificilă și de solicitantă”, a explicat îngrijitoarea moldoveancă.

Femeia a subliniat că munca în străinătate nu este întotdeauna ușoară și că există multe sacrificii pe care oamenii trebuie să le facă pentru a câștiga bani într-o altă țară. De exemplu, ea a menționat că trebuia să lucreze ore lungi, uneori chiar și în weekend, și că îi lipsea familia pe care a fost nevoită să o lase în țară.

„A fost greu să fiu departe de familie și să mă simt singură într-o țară străină”, a mărturisit Stela.

Badanta moldoveancă a vorbit, de asemenea, despre dificultățile pe care le-a întâmpinat în relațiile cu angajatorii, spunând că uneori era tratată cu lipsă de respect sau era plătită cu întârziere.

Cu toate acestea, ea a menționat și experiențele pozitive, precum relația strânsă pe care a dezvoltat-o cu unele dintre persoanele pe care le-a îngrijit și cât de multe lucruri a învățat în timpul perioadei în care a lucrat ca badantă în Italia.

În concluzie, îngrijitoarea a subliniat că munca peste hotare poate fi dificilă și solicitantă, dar că experiența câștigată poate fi valoroasă.

Ea a încurajat pe cei care se gândesc să lucreze în străinătate să se informeze bine și să se pregătească pentru provocările pe care le vor întâmpina. VIDEO mai jos: