A lucrat în Italia ca bucătar-șef, dar s-a întors în România pentru a deschide o cofetărie. Povestea Lăcrămioarei, spusă la „Chefi la cuțite”

Lăcrămioara Pintilie, originară din Reșița și în vârstă de 35 de ani, a impresionat jurații emisiunii „Chefi la cuțite” cu abilitățile sale culinare, câștigând cuțitul de aur oferit de Chef Richard Abou Zaki.

lacramioara-pintilie
Lăcrămioara Pintilie. Sursă foto: spynews.ro/Chefi la cuțite.

Cu o carieră de 16 ani în gastronomie, majoritatea petrecută în Italia, conaționala noastră a ales să se întoarcă în România în 2023, reorientându-se profesional de la bucătărie la cofetărie.

În timpul preselecțiilor, relatează SpyNews, reșițeanca a mărturisit că anul 2024 marchează pentru ea un nou început:

„Am decis să mă întorc acasă și să schimb domeniul profesional. Sunt cofetar acum, fac prăjituri și în curând voi inaugura un laborator de cofetărie în Reșița.”

Despre experiența sa în Italia, Lăcrămioara a relatat în cadrul emisiunii cum a evoluat de la rolul de subaltern la conducerea bucătăriei unui restaurant de patru stele:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Am început făcând paste, supe și deserturi. După plecarea bucătarului șef, am refuzat inițial să preiau conducerea, dar peste ani am acceptat provocarea și am condus bucătăria timp de patru ani.”

Confruntată cu discriminare din partea colegilor italieni, ea a povestit și despre dificultățile de a se impune ca femeie și ca româncă într-un mediu reticent:

„Au fost cazuri în care angajații nu au vrut să colaboreze cu mine pentru că sunt femeie și pentru că sunt româncă.”

Revenită în România, Lăcrămioara Pintilie este hotărâtă să-și folosească vasta experiență pentru a se reinventa în cofetărie, un domeniu care i-a oferit șansa de a participa la „Chefi la cuțite”, unde și-a demonstrat talentul culinar și a primit recunoașterea meritată.