A rămas fără mâini și picioare după ce a fost diagnosticată greșit cu cancer. Italiancă despăgubită cu un milion de euro

Anna Leonori, o italiancă în vârstă de 46 de ani, mamă a doi copii, a trăit un adevărat calvar după ce, în urma unor complicații medicale, i-au fost amputate brațele și picioarele.

Ea a fost diagnosticată cu cancer la vezica urinară, dar în realitate tumoarea nu exista. Operația la care a fost supusă, și care nu era necesară, a avut ulterior mai multe complicații care au dus în cele din urmă la amputarea membrelor sale.

Astăzi, Anna se bucură de o victorie semnificativă, după ce a primit o compensație de peste un milion de euro de la asigurarea spitalului „Santa Maria” din Terni.

anna-leonori
Anna Leonori

Totuși, nu se poate vorbi despre un final fericit, în condițiile în care va trebui să trăiască toată viața fără membre.

Drama a început în 2014, când femeia a fost diagnosticată cu o tumoră malignă la Spitalul Regina Elena din Roma.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

A fost operată, i s-a scos uterul și vezica urinară care a fost înlocuită cu o bucată de intestin. După intervenție starea ei de sănătate s-a deteriorat însă în mod alarmant.

Un examen histopatologic a ridicat imediat îndoieli cu privire la existența tumorii. Analiza a scos la iveală că femeia nu a avut practic nicio tumoare.

„După operația care de fapt nu a fost necesară au urmat patru ani de dureri, infecții și spitalizări”, a povestit femeia. 

În 2017, a ajuns în stare gravă la spital din cauza unei peritonite, intrând în comă, mai întâi profundă și apoi indusă, timp de șase săptămâni.

Când s-a trezit, a fost nevoită să înfrunte o altă problemă: din cauza necrozei brațele și picioarele sale trebuiau să fie amputate, operație care a avut loc în 2018 la Spitalul Bufalini din Cesena.

Femeia folosește astăzi proteze pentru a avea o viață cât de cât normală

„Cu protezele de ultimă generație pot să apuc obiecte, să folosesc computerul, pot vorbi cu fiul meu care are niște probleme. Ceea ce mi s-a întâmplat a afectat întreaga familie, nu doar pe mine”, a explicat ea.

De fapt, Anna Leonori folosește proteze noi doar atunci când este strict necesar. „Este ca și cum ai deține un Ferrari și ai continua să conduci într-o mașină mică de teamă să nu o rupi”, a spus ea.

Protezele de ultimă generație nu sunt gratuite și sunt foarte scumpe. Anna și le-a permis în urma donațiilor primite de la oameni.

Anna a dat în judecată spitalele implicate în acest caz: „Spitalul Santa Maria” din Terni, „Regina Elena” din Roma și Asl Romagna

După 9 ani de luptă, atât pe plan personal, cât și juridic, a reușit să obțină compensația pe care o merită.

Avocatul ei, Erdis Doraci, a descris situația ca fiind una complexă, implicând mai multe spitale și profesioniști medicali, dar a reușit să ajungă la o soluție favorabilă pentru clienta sa.

În ciuda tragediei care i-a marcat viața, Anna rămâne optimistă și recunoscătoare pentru suportul primit de-a lungul anilor.

Acum, cu compensația primită, de peste un milion de euro, speră să își poată continua viața cât mai normal posibil și să se bucure de momentele petrecute alături de cei dragi.