A ucis un om în Italia, român arestat după 7 ani. Totul a început de la niște lăzi cu fasole verde

Într-un caz care a rămas nerezolvat timp de mai mulți ani, autoritățile italiene au făcut un pas semnificativ prin arestarea unui cetățean român în legătură cu moartea tragică a lui Abdessalem Farhat, tunisian în vârstă de 47 de ani, care a avut loc în aprilie 2017, la periferia orașului Vittoria, din Sicilia.

Suspectul, cetățean român în vârstă de 28 de ani, identificat ca Iulian A., a fost capturat în localitatea Scoglitti, după o investigație complexă și meticuloasă desfășurată de carabinieri, relatează La Sicilia.

Abdessalem Farhat a fost ucis în 2017, iar cazul său a rămas nerezolvat timp de 7 ani, până când eforturile neîncetate ale carabinierilor au permis localizarea și arestarea responsabilului pentru acest act violent.

1200-2024022111143 (2)
Iulian A. Sursa foto: La Spia

Abdessalem Farhat a fost găsit mort în seara zilei de 14 aprilie 2017, cu capul zdrobit, lângă groapa de gunoi din cartierul Pozzo Bollente din Vittoria.

Cetățeanul tunisian, tată a patru copii,  avea în arendă o bucată de teren cu sere de legume și zarzavaturi. El l-a acuzat pe românul care îl ajuta la cules că a vândut nouă lăzi cu fasole verde culese din seră în ziua precedentă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În urma unei amenințări de denunț, Faraht a fost atacat de Iulian A. cu o bară de fier. Românul l-a lovit violent în zona capului.

După omor, agresorul ar fi transportat corpul cu mașina victimei până la locul găsirii, abandonând vehiculul într-un stufăriș.

Arestarea tânărului român pentru fapta comisă a avut loc 7 ani mai târziu, pe 17 februarie 2024, când autoritățile au pus în aplicare un ordin de încarcerare emis de Parchetul din Ragusa, care l-a acuzat pe tânărul român de omor și de ascunderea cadavrului victimei.

Bărbatul a fost transferat la închisoarea din Ragusa, unde își va ispăși pedeapsa de 15 ani de recluziune pentru fapta comisă.

Distribuie acest articol