Accident de autobuz în Italia, 15 persoane rănite. „Am avut noroc, ar fi putut fi mult mai rău”

Un accident de autobuz a avut loc în apropiere de Matera marți, 7 noiembrie, rezultând cu rănirea a 15 persoane, dintre care una grav.

Accidentul s-a petrecut în cursul după amiezii pe șoseaua care leagă Matera de Montescaglioso, în regiunea Basilicata, menționează Sky Tg24.

Autobuzul se îndrepta spre Montescaglioso și transporta în mare parte elevi de liceu care se întorceau de la școală, din Matera.

photo_2023-11-07_19-53-10

Conform informațiilor furnizate de pompieri, un rănit a fost transportat cu elicopterul la spitalul Madonna delle Grazie din Matera, în timp ce alți 14 pasageri au fost duși la același spital cu ambulanțe.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Evenimentul nefericit a avut loc în zona Pineta, la câțiva kilometri de centrul orașului Montescaglioso, destinația finală a vehiculului.

În autobuzul companiei Fal „Ferrovie Appulo Lucane” se aflau aproximativ 50 de persoane.

photo_2023-11-07_19-53-15

Cauza accidentului este încă în curs de investigare, iar eforturile de salvare au fost rapid mobilizate de pompieri, forțele de ordine și echipajul de prim ajutor de la serviciul de urgență 118.

Primarul orașului Montescaglioso, Vincenzo Zito, a declarat pentru agenția Ansa, după ce a ajuns la locul accidentului:

„În ciuda nefericitului accident care a avut loc, am avut noroc. Rezultatul ar fi putut fi tragic.”

El a adăugat că o circumstanță norocoasă a fost aceea că imediat după accident, un medic și câțiva asistenți medicali care se întorceau către Montescaglioso au trecut prin zonă și au oferit primul ajutor răniților.

Autoritățile efectuează investigații pentru a determina dinamica evenimentului și nu se exclude posibilitatea unei defecțiuni mecanice a autobuzului.