Accident de microbuz plin cu români care se întorceau la muncă în străinătate. Șapte persoane rănite

Un grav accident rutier a avut loc duminică, 6 ianuarie, în România, pe Autostrada București-Pitești. Un microbuz plin cu români care se porneau înapoi la locurile de muncă din străinătate după ce și-au petrecut sărbătorile acasă a intrat într-un parapet, iar apoi autovehiculul s-a răsturnat 20 de metri pe un teren de lângă autostradă, informează Observator.

Accidentul s-a produs pe raza comunei Bascov și din primele informații, 6 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar o tânără de 20 de ani se află în comă, în stare foarte gravă. Fata de 20 de ani se afla pe partea dreaptă în interiorul microbuzului, care a fost cel mai puternic izbită de structura de ciment în momentul impactului.

În microbuz se aflau 8 pasageri și șoferul. Plecaseră de o oră din București și trebuiau să ajungă în Cehia, la o fabrică auto unde urmau să înceapă lucrul. Locul unde s-a produs accidentul este cunoscut drept „curba morții”, pentru că au avut loc mai multe accidente fatale în ultimii ani.

Accident microbuz, la Bascov. Pasagerii mergeau la muncă în străinătate. Foto: ziarulargeșenilor.ro

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Argeș, Mădălin Zamfir, a declarat că șoferul nu a adaptat viteza la condițiile de trafic, având în vedere că în zonă s-a depus un strat de zăpadă în urma precipitațiilor căzute.

La fața locului au ajuns mai multe ambulanțe, care au acordat primul ajutor victimelor, dar și echipaje de poliție, oamenii legii demarând cercetările menite să stabilească toate condițiile în care s-a produs accidentul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI