Accident de muncă în Italia, un român care lucra la pădure a fost transportat la spital cu elicopterul

Un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 33 de ani, a fost transportat luni, 18 octombrie, cu elicopterul la spital după ce s-a accidentat grav la un picior în timp ce curăța pădurea de pe muntele Bedolè, din provincia Trento, informează Il Dolomiti.

Accidentul a avut loc sub vârful muntelui, deasupra localității Fiera di Primiero. Bărbatul român lucra ca tăietor de lemne și astăzi, împreună cu alți lucrători, curăța pădurea de ravagiile făcute de vântul puternic provocat de furtuna „Vaia”, la peste 1700 de metri altitudine.

Dinamica accidentului, produs cu puțin timp înainte de ora 15:00, nu este foarte clară și este încă în curs de cercetare. Conform unei reconstituiri inițiale, bărbatul ar fi alunecat în jos, pe o pantă și ar fi fost lovit de un butuc.

A fost găsit de echipele de salvatori datorită coordonatelor GPS. La locul accidentului a sosit echipa medicală cu elicopterul, precum și doi operatori sanitari de la Primiero care au urcat pe jos.

Lucrătorului i-a fost acordat primul ajutor și a fost apoi transportat la Spitalul Santa Chiara din Trento. Starea lui este una stabilă, au declarat medicii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul