Accident de muncă în Italia, un român de numai 25 de ani a murit asfixiat

Un tânăr român de numai 25 de ani a murit luni, 25 octombrie, în timp ce se afla la locul de muncă, la Ponticelli Sabino, o fracțiune a comunei Scandriglia, din provincia Rieti.

Băiatul lucra la o centrală electrică pe biomasă și se pare că a inhalat fumuri toxice care i-au fost fatale, informează Il Messaggero.

Cauzele morții sunt în curs de stabilire, dar primele ipoteze vorbesc de asfixiere cauzată de fumurile toxice produse de biomasă.

Carabinierii din Scandriglia sunt la fața locului pentru reconstituirea faptelor. La centrală au ajuns, de asemenea, procurorul de serviciu, pompierii și personalul sanitar de la 118.

Ce este o centrală pe biomasă

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Biomasa este un concept foarte larg prin care sunt definite materialele de origine biologică care pot fi folosite ca sursă de energie.

Biomasa reprezintă partea biodegradabilă a produselor, deșeurilor și reziduurilor din agricultură, inclusiv substanțele vegetale și animale, silvicultură și industriile conexe, precum și partea biodegradabilă a deșeurilor industriale și urbane.

Prin diferite procese industriale, biomasa poate fi transformată în combustibili lichizi, gazoși sau solizi, pentru producerea energiei electrice folosind o metodă nepoluantă si eficientă din punct de vedere economic. Tipul de centrală variază in funcție de tipul combustibilului.