Accident de muncă în Italia, un român a murit după ce a fost prins sub tractorul cu care lucra

Un bărbat român în vârstă de 53 de ani a murit astăzi, 17 mai, la Lastra a Signa, lângă Florența, în timp ce lucra pe un tractor de tăiat iarba, informează La Nazione. Pe o porțiune înclinată, vehiculul s-a răsturnat. Muncitorul s-a aruncat de pe tractor pentru a se salva de la cădere, dar a sfârșit sub el și a murit strivit de greutatea acestuia.

Ioan Hognogi era rezident la Porto di Mezzo și în timpul amiezii de astăzi se afla în via Gello, între Malmantile și Bracciatica, la bordul unui utilaj echipat cu un mecanism de recoltat furaje, o mașinărie folosită pentru tăierea ierbii. Nu se știe încă din ce cauză, conaționalul nostru a pierdut controlul tractorului în timp ce lucra pe o porțiune înclinată de teren. În încercarea de a se salva, bărbatul s-ar fi aruncat din tractorul în mișcare, dar acesta a căzut peste el lovindu-l și rănindu-l în mod fatal.

La fața locului au sosit ambulanța și elicopterul Pegasus de la 118. Echipajul medical de pe salvare a constatat decesul lucrătorului român, așadar serviciile elicopterului nu au mai fost necesare.

Foto: La Nazione

Vestea morții lui Ioan Hognogi a întristat profund comunitatea din Lastra a Signa și Porto di Mezzo, unde bărbatul locuia împreună cu soția și fiul său.

„Exprimăm condoleanțele noastre și suntem alături de familia și prietenii concetățeanului nostru care a murit într-un mod atât de tragic”, a transmis primarul Angela Bagni.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Carabinierii fac cercetări pentru a stabili dinamica accidentului și dacă angajatorul are vreo răspundere.