Accident de muncă în Italia, un zidar român cade de pe schele și își pierde viața

Un muncitor român în vârstă de 55 de ani a decedat la locul de muncă miercuri, 13 martie, la Cerveteri, în apropierea Romei. Bărbatul lucra în construcții și a căzut de pe schele de la o înălțime de doi metri. Lovitura de la cap la impactul cu solul i-a fost fatală, românul a decedat la puțin timp după accident, relatează Roma Today.

Bărbatul era rezident la Ladispoli

Totul s-a petrecut miercuri dimineața, zidarul român tencuia o casă când, la un moment dat, din cauze necunoscute și în curs de verificare, și-a pierdut echilibrul și a alunecat de pe schele, de la o înălțime de doi metri.

La fața locului a sosit ambulanța, dar pentru bărbat nu mai era nimic de făcut decât constatarea decesului său. În urma căderii, s-a lovit violent la cap, iar traumatismele grave suferite i-au provocat aproape pe loc decesul.

Carabinierii companiei din Civitavecchia au intervenit pentru constatările necesare și pentru a reconstitui dinamica accidentului. Se vor efectua verificări pentru a se stabili dacă au fost încălcate normele de siguranță la locul de muncă prevăzute de lege.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Trupul neînsuflețit al muncitorului român a fost pus la dispoziția autorității judiciare în caz că se va dispune autopsia, iar între timp carabinierii au confiscat echipamentul de lucru pe care muncitorul îl folosea în momentul tragicului accident.

@rotalianul