Accident de muncă pe un șantier din Italia, un român și-a rupt picioarele după ce a căzut de pe schele

Un muncitor român în vârstă de 41 de ani, rezident la Angri (Campania), este victima unui accident de muncă petrecut luni, 8 august, pe un șantier din Monticelli, fracțiune a comunei Olevano sul Tusciano, din zona provinciei Salerno. Conaționalul nostru a căzut de pe schele, suferind fracturi la membrele inferioare, informează Fanpage.

Accidentul a avut loc în cursul dimineții. Conform celor reconstituite de către carabinierii din Battipaglia, care au intervenit la fața locului, muncitorul român a căzut de pe o schelă, de la câțiva metri înălțime. La contactul cu solul a suferit fracturi la nivelul membrelor inferioare.

Cauza pentru care bărbatul s-a dezechilibrat și a căzut rămâne încă necunoscută. Carabinierii fac cercetări pentru a fi stabilită dinamica exactă a accidentului de muncă.

Muncitorul a fost transportat cu o ambulanță la spitalul „San Giovanni di Dio e Ruggi d’Aragona” din Salerno. Deși la momentul internării era conștient, iar viața sa nu ar fi în pericol, prognosticul medicilor rămâne rezervat.

- Continuarea articolului după publicitate -

Prezenți la locul accidentului și inspectorii Serviciul de prevenire a accidentelor al ASL Salerno.

Din păcate, datele INAIL arată că anul acesta se înregistrează o creștere puternică a numărului de accidente de muncă în Italia. În rândul regiunilor cu cele mai mari creșteri procentuale, se numără Campania, cu + 116,2%, urmată de Liguria (+85, 3%) și Lazio. (+ 73,8%).

Susține publicația noastră!

TE-AR MAI PUTEA INTERESA