Accident de muncă pe un șantier din Italia, un român și-a rupt picioarele după ce a căzut de pe schele

Un muncitor român în vârstă de 41 de ani, rezident la Angri (Campania), este victima unui accident de muncă petrecut luni, 8 august, pe un șantier din Monticelli, fracțiune a comunei Olevano sul Tusciano, din zona provinciei Salerno. Conaționalul nostru a căzut de pe schele, suferind fracturi la membrele inferioare, informează Fanpage.

Accidentul a avut loc în cursul dimineții. Conform celor reconstituite de către carabinierii din Battipaglia, care au intervenit la fața locului, muncitorul român a căzut de pe o schelă, de la câțiva metri înălțime. La contactul cu solul a suferit fracturi la nivelul membrelor inferioare.

Cauza pentru care bărbatul s-a dezechilibrat și a căzut rămâne încă necunoscută. Carabinierii fac cercetări pentru a fi stabilită dinamica exactă a accidentului de muncă.

Muncitorul a fost transportat cu o ambulanță la spitalul „San Giovanni di Dio e Ruggi d’Aragona” din Salerno. Deși la momentul internării era conștient, iar viața sa nu ar fi în pericol, prognosticul medicilor rămâne rezervat.

Prezenți la locul accidentului și inspectorii Serviciul de prevenire a accidentelor al ASL Salerno.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din păcate, datele INAIL arată că anul acesta se înregistrează o creștere puternică a numărului de accidente de muncă în Italia. În rândul regiunilor cu cele mai mari creșteri procentuale, se numără Campania, cu + 116,2%, urmată de Liguria (+85, 3%) și Lazio. (+ 73,8%).

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20