Accident grav în Ungaria, 5 români implicați. Peste 40 de mașini au fost avariate

Un grav accident în lanț, care s-a soldat cu zeci de persoane rănite, s-a produs sâmbătă după amiază, 11 martie, pe autostrada M1, în Ungaria, în apropiere de Budapesta. Traficul a fost blocat pe ambele sensuri. O persoană a murit și 39 de persoane au fost rănite, dintre care zece copii.

Conform informațiilor furnizate de polițiști, în accident au fost implicate cel puțin 5 TIR-uri și peste 40 de autoturisme. Dintre acestea, 19 vehicule au luat foc.

Accident în lanț pe autostradă în Ungaria

Cel mai probabil dezastrul a pornit din cauza unei furtuni foarte puternice de praf, care a dus la o vizibilitate extrem de redusă.

 Potrivit datelor obținute până la acest moment, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că cinci cetățeni români, dintre care unul cu dublă cetățenie, au fost implicați în gravul accident de circulație.

Dintre aceștia, doi au fost spitalizați, unul dintre cetățenii români spitalizați fiind deja externat și deplasându-se în România.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Celălalt cetățean român internat primește, în continuare, îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol.

De asemenea, persoanele în cauză au solicitat sprijinul ambasadei pentru recuperarea bunurilor din autoturismele avariate, aflate în custodia autorităților ungare.

În ceea ce privește persoana decedată în urma accidentului, MAE informează că autoritățile ungare au precizat că aceasta nu este cetățean român.

Accident în lanț pe autostradă în Ungaria

O familie de ploieșteni a fost implicată în accident

Cei doi soți domiciliați în Ploiești, care se îndreptau spre Praga, au observat că în fața lor se întâmplă ceva și au reușit să oprească mașina înainte de a lovi mașina din față. „Am încetinit când am văzut tot praful și apoi soțul a apăsat frâna când am văzut că sunt mașini în fața noastră… se vedeau stopurile pe frână…”

Apoi totul este neclar, declară aceștia. Au fost ulterior loviți din spate și, după acest moment, au reușit să iasă din mașină. „Am reușit să ieșim la timp! Nimic nu se vedea. Praf și apoi fum. Erau patru tir-uri în fața noastră…”, au povestit cei doi români conform Observatorul Prahovean.

Au apărut și primele imagini filmate de camere de bord ale vehiculelor implicate în accident. Video aici: https://www.facebook.com/watch/?v=1203562893867226