Accident în Austria: Un microbuz condus de un șofer român a intrat sub remorca unui camion care circula în fața sa

În dimineața zilei de luni, 11 iulie, un șofer de naționalitate română conducea un microbuz în care se aflau șase pasageri pe autostrada A1 (Westautobahn) din Austria. În apropierea orașului St. Valentin (cel mai vestic oraș din districtul Amstetten, situat în landul Austria Inferioară), microbuzul s-a izbit frontal de remorca unui camion care circula în fața sa.

În urma coliziunii, șoferul și un alt pasager au fost grav răniți, fiind descarcerați de pompieri din partea frontală a microbuzului unde fuseseră blocați între fiarele contorsionate. Ambii au fost transportați cu elicopterul de urgență „Christophorus 2” la Clinica Regională Amstetten.

De asemenea, o femeie de naționalitate română în vârstă de 51 de ani și una de naționalitate maghiară, în vârstă de 53 de ani, au fost rănite ușor, deoarece stăteau pe bancheta din spate a microbuzului. Cele două femei au fost duse la spitalul din Linz pentru investigații mai amănunțite.

Potrivit poliției austriece, cauza accidentului a fost neatenția șoferului sau poate faptul că acesta a ațipit la volan. În urma impactului, partea frontală a microbuzului a intrat sub remorcă și a fost grav avariată. Din cauza accidentului, traficul de pe A1 în direcția Viena a fost blocat o scurtă perioadă de timp.

Distribuie acest articol