Accident în Italia la locul de muncă: muncitor român electrocutat, transportat cu elicopterul în stare gravă la spital

Un bărbat român în vârstă de 31 de ani care lucra într-o fermă agricolă din Tirano, provincia Sondrio, din Lombardia, a fost electrocutat marți dimineață, 7 aprilie, la locul de muncă, în timp ce învelea copacii din livadă cu plase împotriva insectelor dăunătoare. Conaționalul nostru a fost transportat de urgență cu elicopterul la spitalul din Sondrio.

Muncitorul agricol român lucra la o fermă de pe via Giustizia din Tirano. Alarma a fost dată la câteva minute după ora 10:00 de către colegii săi care au sunat după ajutor, precizează La Provinica di Sondrio.

Bărbatul se afla în livadă, pe unul dintre vehiculele care se folosesc de obicei la recoltarea fructelor, iar ieri, împreună cu colegii lui, punea în jurul pomilor fructiferi plase de protecție împotriva ploșnițelor de vegetație, care atacă frunzele copacilor. Nu se știe din ce cauză, în timp ce poziționa plasa, victima a fost electrocutată și izbită violent la pământ.

A fost necesară intervenția elicopterului pentru ca bărbatul român să fie transportat cât mai urgent la spitalul din Sondrio, deoarece a suferit arsuri grave. Viața lui nu este însă în pericol, a menționat sursa citată.

@rotalianul