Accident la locul de muncă: un muncitor român din Italia a murit lovit de un copac

UPDATE: Muncitorul român decedat se numea Ioan Fartade și lasă în urma sa o fetiță de 12 ani.

Un bărbat român în vârstă de 47 de ani care lucra la pădure a murit miercuri, 3 aprilie, la Fosso Del Lastricciolo, zona Passo della Calla (Toscana). Conaționalul nostru efectua lucrări de tăiere a arborilor și a decedat după ce a fost lovit de un buștean, informează Corriere di Arezzo.

Muncitorul român era rezident la Pratovecchio Stia, în provincia Arezzo și lucra pentru o firmă locală. În jurul orei 14:30 se afla în pădure și participa la lucrările de tăiere a copacilor, când trunchiul unui arbore s-a prăbușit peste el. Colegii și angajatorul, care se afla și el în pădure, au anunțat autoritățile.

Ioan Fartade. Foto: La Nazione

Nu se cunosc prea multe amănunte despre dinamica exactă a accidentului. După o primă reconstituire, sursa citată scrie că arborele ar fi cedat în mod imprevizibil, când nimeni nu se aștepta.

Imagine de la locul accidentului. Foto: reportpistoia.com

La fața locului au intervenit pompierii, carabinierii și personalul sanitar de la 118 care nu a putut face altceva decât să constate decesul bărbatului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Carabinierii au deschis o anchetă pentru a se stabili condițiile în care a avut loc incidentul și dacă erau respectate regulile de siguranță la locul de muncă.

O examinarea externă a corpului neînsuflețit va fi efectuată mâine, la morga spitalului din Bibbiena, după care rudele îl vor putea lua pentru înmormântare.

@rotalianul