Accident la locul de muncă: un muncitor român din Italia a murit lovit de un copac

UPDATE: Muncitorul român decedat se numea Ioan Fartade și lasă în urma sa o fetiță de 12 ani.

Un bărbat român în vârstă de 47 de ani care lucra la pădure a murit miercuri, 3 aprilie, la Fosso Del Lastricciolo, zona Passo della Calla (Toscana). Conaționalul nostru efectua lucrări de tăiere a arborilor și a decedat după ce a fost lovit de un buștean, informează Corriere di Arezzo.

Muncitorul român era rezident la Pratovecchio Stia, în provincia Arezzo și lucra pentru o firmă locală. În jurul orei 14:30 se afla în pădure și participa la lucrările de tăiere a copacilor, când trunchiul unui arbore s-a prăbușit peste el. Colegii și angajatorul, care se afla și el în pădure, au anunțat autoritățile.

Ioan Fartade. Foto: La Nazione

Nu se cunosc prea multe amănunte despre dinamica exactă a accidentului. După o primă reconstituire, sursa citată scrie că arborele ar fi cedat în mod imprevizibil, când nimeni nu se aștepta.

- Continuarea articolului după publicitate -
Imagine de la locul accidentului. Foto: reportpistoia.com

La fața locului au intervenit pompierii, carabinierii și personalul sanitar de la 118 care nu a putut face altceva decât să constate decesul bărbatului.

Carabinierii au deschis o anchetă pentru a se stabili condițiile în care a avut loc incidentul și dacă erau respectate regulile de siguranță la locul de muncă.

O examinarea externă a corpului neînsuflețit va fi efectuată mâine, la morga spitalului din Bibbiena, după care rudele îl vor putea lua pentru înmormântare.

Susține publicația noastră!

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Mai multe articole mai jos