Un accident rutier din Italia s-a produs în urma unei scene demnă de film. Protagoniști: un român și un italian

Un accident rutier petrecut în Italia care la prima vedere părea provocat de pierderea controlului volanului din partea șoferului a scos la iveală o scenă demnă de un film de acțiune ai cărei protagoniști au fost un român și un italian.

Accidentul a avut loc pe data de 3 februarie 2020, pe via Prada din Faenza, provincia Ravenna, unde un BMW X3 a ieșit de pe carosabil și s-a lovit de un zid. Cauza accidentului însă este cu totul alta decât cea care părea la prima vedere, iar investigațiile polițiștilor au dus la descoperirea unor detalii cel puțin intrigante despre persoanele care se regăseau în mașină în acel moment.

Pe locul șoferului, relatează ziarul Corriere Romagna, se afla un bărbat blocat între fiarele mașinii, în timp ce în partea dreaptă martorii au văzut imediat după accident un alt bărbat care stătea practic în picioare pe pragul portierei. Ambele persoane au suferit răni, dar nu grave și totul părea să indice că a avut loc un accident rutier fără urmări grave.

Mărturiile celor doi indivizi însă, dar și cea a unei alte persoane care îi urmărea în mod inenționat de la mică distanță la volanul unui alt autoturism, i-au făcut pe polițiști să constate că accidentul s-a produs ca urmare a unor infracțiuni ce au avut loc cu puțin timp înainte. Mai exact, totul a pornit de la un acord de vânzare-cumpărare a mașinii respective între bărbatul de la volan, un cetățean român rezident în Ravenna și cel din partea dreaptă, un italian originar din Forlì.

Cei doi tocmai ieșiseră dintr-o agenție din Forlì unde au finalizat pasajul autoturismului BMW din proprietatea cetățeanului italian în proprietatea celui român, dar totul a luat o întorsătură neașteptată atunci când s-a ajuns la plata prețului pentru mașină. Conform celor relatate de bărbatul italian, cei doi au căzut de acord pentru suma de 4.000 de euro, dar la momentul vânzării românul a plătit doar 2.500 de euro. Restul de 1.500 de euro îi avea prietenul său, prezent și el la întocmirea actelor, care i-a și arătat banii italianului. Doar că la un moment dat a fost nevoit să dispară din cauza unui apel urgent primit prin telefon.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Proprietarul mașinii și bărbatul român au rămas să semneze contractul apoi s-au urcat la bordul mașinii BMW pentru a merge la prietenul românului, în localitatea Russi, unde urma să-i plătească italianului și restul de bani. La volan se afla inițial fostul proprietar al mașinii, care era însoțit în același timp și de tatăl lui, aflat la volanul unei alte mașini ce îi urmărea la mică distanță. La un moment dat însă, în timp ce se aflau în trecere prin Faenza, bărbatul român a cerut să fie lăsat să conducă el autoturismul pe care tocmai l-a cumpărat, iar italianul s-a conformat și a coborât de la volan.

Odată ajuns la volan însă, înainte ca italianul să apuce să urce în mașină, românul a apăsat pedala de accelerație și a încercat să-l lase în mijlocul străzii pe italian. Acesta din urmă a înțeles imediat ce urma să se întâmple și s-a agățat de mânerul portierei, reușind să o deschidă și să intre parțial în mașină cu o parte a corpului.

A urmat apoi o scenă cum de obicei se poate vedea doar în filme, în care italianul încerca să ajungă cu mâna la cheia din contact și să oprească mașina, în timp ce românul încerca să-l dea jos din autoturism cu toate puterile. Bineînțeles că nu a durat mult și BMW-ul a ieșit de pe carosabil, lovind un zid pe care l-a și distrus parțial. La fața locului au intervenit imediat polițiștii, pompierii și ambulanțele care l-au transportat apoi pe italian la spitalul din Forlì și pe român la cel din Faenza pentru îngrijiri medicale.

Polițiștii au deschis o anchetă și au început să adune declarațiile martorilor, inclusiv cea a tatălui bărbatului din Forlì care a vândut mașina, care a relatat cum s-au întâmplat faptele și cum românul a încercat să-i tragă pe sfoară. Totodată, primele verificări făcute de polițiști au arătat și că bărbatul român nu avea nici măcar permis de conducere.

Alte verificări în schimb, mai exact cele efectuate asupra contractului de vânzăre-cumpărare între italian și român, au scos la iveală faptul că autoturismul a fost vândut pentru suma de 2.000 de euro și nu cea de 4.500 de euro, cum se pare că s-au înțeles părțile implicate. Probabil o tentativă din partea italianului de a ascunde Fiscului diferența de 2.500 de euro pe care urma să o încasaze (și o parte a încasat-o deja) de pe urma vânzării mașinii.