Acoperișul unei vechi gări din Italia s-a prăbușit. Clădirea era ocupată ocazional de persoane fără adăpost

O parte a acoperișului vechii gări Torino Porta Susa s-a prăbușit astăzi, joi, 15 iunie, în jurul orei 10:00 dimineața, informează Torino Today.

crollo tetto stazione porta susa 15 giugno 2023-2

Pompierii s-au deplasat imediat la fața locului pentru a evalua starea structurii și pentru a oferi asistență posibilelor persoane afectate.

Accidentul a avut loc la Torino, în Piața XVIII Decembrie, unde polițiști și pompieri au intervenit pentru a verifica starea clădirii și a stabili dacă sunt victime.

Zona a fost imediat împrejmuită, iar o ambulanță a Crucii Roșii a sosit la fața locului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

photo_2023-06-15_15-37-31

Deși gară este în dezafectare de ani de zile, exista un proiect de reabilitare a acesteia, însă lucrările au stagnat de mult timp.

Prăbușirea acoperișului a avut loc într-o porțiune a planșeului pe parcursul unor lucrări de renovare.

Primele informații sugerează că alarma a fost dată de un grup de martori ai lui Iehova, care se adună zilnic pe trotuarul din fața gării.

În așteptarea concluziilor pompierilor, a fost închisă și stația de metrou XVIII Decembrie.

În cei zece ani de „inactivitate”, de la inaugurarea noii gări, clădirea veche era ocazional ocupată de persoane fără adăpost, care căutau un refugiu pentru a-și petrece noaptea. Deocamdată nu există știri despre persoanele implicate în prăbușire.

Renașterea vechii clădiri, aflată în stare de nefolosință de ani de zile, începuse de fapt deja la începutul acestui an cu lucrările preliminare de refacere a structurii care adăpostește gara și care va deveni recepția unui viitor hotel, cu fața spre Piazza XVIII decembrie.

Cele care urmează să fie începute în toamna anului viitor sunt însă lucrările de construcție a hotelului, care vor lua contur în zona adiacentă.

Vechea casă de bilete și sala de așteptare vor găzdui recepția hotelului, restaurantul și o sală de conferințe. Pe latura orientată spre actuala gară va fi construită o piață publică de două mii de metri pătrați.

Distribuie acest articol