Actorul italian Carlo Verdone: „În România secțiile de terapie intensivă sunt pline, cum să le explici că trebuie să se vaccineze?”

Binecunoscutul și îndrăgitul actor italian Carlo Verdone, aflat sâmbătă, 16 octombrie, la Salonul Internațional de Carte de la Torino, și-a exprimat dezaprobarea față de teoriile conspiraționiste ale persoanelor care refuză să se vaccineze și a lăudat modul în care italienii au reușit să învingă pandemia de Covid-19.

„Ne-am descurcat bine față de alte țări, mi-a spus un prieten care locuiește în România că acolo doar 50% din populație s-a vaccinat și că secțiile de terapie intensivă sunt pline”, a spus actorul italian conform ANSA.

„În multe cazuri suntem neserioși, haotici, fanfaroni, dar de data aceasta, cu Covid-ul, ne-am descurcat bine, mai bine decât multe alte țări care acum sunt într-o situație mult mai gravă decât a noastră. Tocmai zilele astea am vorbit cu un prieten care locuiește în România, unde doar 50% dintre oameni sunt vaccinați și au secțiile de terapie intensivă pline”, a spus actorul italian în fața a sute de persoane prezente la discuția dintre acesta și directorul publicației La Stampa, Massimo Giannini, despre originea ultimei sale cărți, „La carzza della memoria”.

Carlo Verdone și Massimo Giannini la Salonul Internațional de Carte de la Torino. Foto: ANSA

„Îi respect pe cei care nu doresc să se vaccineze, dar am încetat să mai vorbesc cu ei”, a adăugat Verdone care a precizat că un dialog cu aceste persoane e unul aproape imposibil. „Ce să mai vorbești cu ei? Sunt deja ferm convinși de ideile lor, n-ai ce să le mai spui. Pe de altă parte, este cam greu să vorbești cu persoane care cred că odată cu vaccinul îți implantează și un microcip.”

Carlo Gregorio Verdone s-a născut la Roma, pe 17 noiembrie 1950. Este un îndrăgit actor de comedie, regizor, scenarist și producător, cu o vastă carieră cinematografică.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul