Actorul român Alexandru Arșinel a murit. Artistul avea 83 de ani

Internat la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar de Urgență București, actorul Alexandru Arșinel a murit în această seară de joi, 29 septembrie 2022, din cauza problemelor grave de sănătate de care suferea.

Artistul avea 83 de ani și fusese internat în spitalul menționat mai sus pentru tratarea unor leziuni de decubit, cauzate de repaosul prelungit la pat, relatează G4Media, care citează medicii.

În urmă cu numai o lună, Arșinel fusese internat de asemenea la secția de Terapie Intensivă a spitalului Fundeni, din cauza mai multor probleme de sănătate.

În 2013 fusese supus unui transplant de rinichi, iar în 2017 a suferit o intervenție chirurgicală, în urma unui atac de cord, mai precizează sursa citată.

Născut la 4 mai 1939, în localitatea suceveană Dolhasca, Alexandru Arșinel a absolvit, în 1962, Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, din București.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De-a lungul carierei sale a fost consacrat ca vedetă a teatrului de revistă, dar și în televiziune și film.

Împreună cu Stela Popescu a format un cuplu artistic celebru atât in țară, cât și în străinătate.

Pentru activitatea lor, Arșinel și Stela Popescu au fost răsplătiți, în anul 2002, cu Premiul special al UNITER pentru teatrul de revistă. El a fost, de asemenea, directorul Teatrului de revistă „Constantin Tănase”, din București.

În cariera sa cinematografică, actorul a jucat în mai multe filme românești, printre care amintim: „Ana si… hoțul” (1981), „Miss Litoral” (1990), „Anotimpul iubirii”, „În fiecare zi mi-e dor de tine”, „A doua cădere a Constantinopolului” (1994), „Paradisul în direct” (1995), „Sexy Harem Ada-Kaleh” (2001).

@rotalianul