Adevărul despre badanta româncă din Italia dată afară în prag de An Nou. „A furat bijuterii, blănuri scumpe și obiecte din argint”

Cazul unei femei românce care lucra în localitatea Alghero, provincia Sassari (Sardinia) a fost mediatizat în presa italiană după ce a fost dată afară în ziua de 28 decembrie 2022, de familia bătrânei pe care o îngrijea și multe persoane s-au oferit să o ajute. Adevărul, însă,  nu a întârziat să apară, după ce fiica bătrânei a povestit cum s-au petrecut de fapt lucrurile.

După ce Marco Mazzella, proprietarului agenției „Dune Viaggi” de unde românca și-a cumpărat biletul de plecare spre România a lansat un apel pe Facebook, multe persoane și-au exprimat solidaritatea cu conaționala noastră.

Numai că totul a fost o mare minciună, scrie Agrigento Notizie care a publicat declarațiile fiicei bătrânei de care avea grijă badanta româncă cu inițialele R.B.

În cele din urmă, românca este acuzată că a furat lanțul de aur al bătrânei de la gât și a ascuns în grădină, cu scopul de a-i recupera mai târziu, trei saci cu blănuri și haine scumpe, obiecte de argint, precum și bijuterii din aur.

Românca a fost angajată la data de 16 noiembrie 2022. „Când a sosit cu noi – a povestit fiica bătrânei – nu avea aproape nimic în valiză, nici măcar lenjerie intimă. I-am cumpărat noi, inclusiv pijamale și papuci. M-a lovit imediat teatralitatea ei și apoi faptul că nu a vrut să iasă niciodată. Avea două ore libere pe zi, dar dorea să stea mereu în acasă. Și acum îmi explic de ce…”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Într-una din zile, fiica pensionarei a observat că „de la gâtul mamei lipsea un lanț de aur alb cu o cruce strălucitoare. Nu l-a scos niciodată de la gât, motiv pentru care m-am mirat când nu l-am mai văzut și am întrebat-o pe badantă dacă știe unde este. Nu a putut să-mi dea un răspuns și am rugat-o să-l caute când are timp.”

Dar lănțișorul bătrânei nu a mai fost găsit. În casa mamei – a mai spus fiica – am instalat cu ceva timp în urmă camere video pentru că s-a întâmplat să cadă și îmi era teamă că se mai putea întâmpla, era o modalitate de a o observa de la distanță și de a interveni prompt dacă mai cădea și nu reușea să se ridice singură.

O informasem pe îngrijitoare de prezența acestor camere. Și, în mod ciudat, nu au imortalizat-o niciodată în timp ce căuta lănțișorul, așa cum o rugasem. Apoi, în mod ciudat, una dintre aceste camere a încetat să funcționeze.”

Atunci, fiica bătrânei a decis să aibă o discuție sinceră cu îngrijitoarea. „I-am spus că eu cred că ea a furat lănțișorul și deodată a pus mâna pe un cuțit de bucătărie , l-a întors spre ea și a amenințat că se va sinucide. Am sărit să o opresc, iar fata mea a fugit și a sunat la poliție.”

La domiciliul bătrânei au sosit polițiștii. În fața acestora, badanta a mărturisit că a furat mai multe obiecte de mare valoare și a predat agenților două ceasuri de aur, un colier, o broșă pe care le ascunsese în dormitor.

„Am concediat-o imediat, a plecat cu polițiștii. Atunci mi-a fost teamă că nu avea unde să doarmă, un prieten mi-a spus mai târziu că o văzuse pe o bancă din Piazza d’Italia. Am ieșit noaptea cu fiica mea să o caut, contactasem un hotel pentru a-i plăti camera. Dar nu am mai găsit-o.”

În ziua următoare, zidarii care lucrau într-un alt apartament din bloc, au găsit în grădină trei saci ascunși după un tufiș:

„Erau de toate înăuntru: blănuri, paltoane cu guler de nurcă, argintăria mamei, genți din piele de crocodil, ceasuri vechi, pulovere de cașmir și multe altele. Nu ne venea să credem ceea ce vedeam! Și când te gândești că a ajuns la noi dezbrăcată…”, a spus italianca.

Femeia româncă s-a prezentat în după-amiaza zilei de joi, 29 decembrie 2022, la sediul agenției de voiaj Dune Viaggi pentru a rezerva un bilet de avion spre România.

Primul zbor a fost disponibil abia duminică, 1 ianuarie, iar proprietarul agenției, după ce femeia i-a spus că a fost dată afară de familia la care lucrase, a ajutat-o plătindu-i să doarmă prima noapte la un hotel. În celelalte două, care o despărțeau de plecarea în țară, a fost găzduită de o familie. Conducerea hotelului, de asemenea, i-a oferit îngrijitoarei gratis cina și micul dejun.

Articolul aici: https://www.rotalianul.com/drama-unei-badante-romance-din-italia-aruncata-in-strada-de-batrani-in-pragul-anului-nou-ajutata-de-italian-si-doua-romance/