„Adio, Valeria.” Tânăra moartă în Italia în fața fetiței sale a fost condusă pe ultimul drum

Polesella, un mic orășel italian din regiunea Veneto, este înmărmurit de durere după decesul tragic al tinerei moldovence Valeria Spînu, o tânără mamă de 19 ani care a murit sub ochii fetiței sale.

Tragedia a avut loc în seara de vineri, 1 septembrie, când Valeria a fost lovită de o motocicletă în timp ce traversa șoseaua Statale 16, împreună cu fiica sa de numai 3 anișori.

Mama era pe bicicletă și era urmată de fetiță, când s-a angajat în traversarea străzii. O motocicletă a lovit-o violent pe Valeria care a murit pe loc, sub ochii fetiței sale.

Luni, 4 septembrie, în biserica ortodoxă din Rovigo, pe viale della Scienza, s-a desfășurat ceremonia funerară, informează publicația Polesine24.

Captură de ecran 2023-09-05 091552

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Întreaga comunitate a ieșit să-și ia rămas bun de la această tânără care visase să-și construiască o nouă viață în Italia.

Valeria, împreună cu soțul și fiica sa, venise să-și viziteze mama.

Vizita era una turistică, dar în spatele ei se afla visul unei vieți noi în Italia, o țară în care Valeria și familia sa doreau să se stabilească.

În ceea ce privește accidentul, anchetatorii încă lucrează la stabilirea dinamicii exacte a evenimentelor.

Motociclistul implicat în accident este sub investigație pentru omucidere rutieră, după ce a suferit și el leziuni grave în urma impactului.

Deși tragedia a lovit profund comunitatea, singura rază de speranță a fost faptul că fiica lui Valeria nu a suferit răni grave.

Nefericitul eveniment lasă însă un gol imens în inimile apropiaților și ridică numeroase întrebări despre siguranța rutieră, informarea pietonilor și a șoferilor, și despre cum poate fi îmbunătățită aceasta pentru a preveni astfel de tragedii.

Pentru Valeria, visul unei noi vieți în Italia s-a spulberat într-o singură clipă.

Dar tragedia ei servește drept un puternic apel la acțiune pentru a reevalua și îmbunătăți regulile de circulație și de traversare, pentru a asigura că niciun alt vis nu mai este distrus în mod atât de tragic.