Adolescent român, ascuns sub saci cu pufuleți pentru a ieși ilegal din România. Doi adulți anchetați

Doi cetățeni români au fost surprinși încercând să scoată din țară un adolescent de aceeași naționalitate, în vârstă de 16 ani, ascuns pe bancheta din spate a mașinii lor, printre saci cu pufuleți.

1712994450260-16572-S4

Potrivit unui comunicat de presă trimis la adresa redacției noastre de Poliția de Frontieră Română, incidentul a avut loc la data de 12 aprilie 2024, în jurul orei 19:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș II.

Șoferul, împreună cu un pasager, ambii cetățeni români, s-au prezentat pentru controlul de rutină, dorind să părăsească România.

La verificarea autovehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit pe bancheta din spate, sub sacii cu pufuleți un băiat minor de 16 ani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Acesta nu avea autorizația legală necesară de la părinții săi pentru a călători în afara țării, motiv pentru care cei doi adulți au ales să-l ascundă pentru a trece frontiera.

„Însoțitorii acestuia au recurs la această metodă întrucât nu aveau acordul notarial legalizat din partea părinților pentru a ieși cu minorul din țară și intenționau să meargă cu toții la muncă într-un stat din vestul Europei”, au menționat polițiștii români de frontieră.

„Polițiștii de frontieră au anunțat Direcţia Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor care a preluat minorul și a anunțat familia acestuia cu privire la situație”, se mai precizează în comunicat.

În prezent, se efectuează cercetări pentru a determina măsurile legale ce vor fi luate împotriva celor doi adulți, sub acuzațiile de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei și complicitate la această infracțiune.