Adolescent român din Italia, criminal la 16 ani. A omorât un om fără adăpost în complicitate cu alt băiat de aceeași vârstă

Doi adolescenți de 16 ani, dintre care unul de naționalitate română, au fost arestați miercuri, 21 iunie 2023, sub acuzația că l-au ucis cu brutalitate pe Frederick Akwasi Adofo, un om al străzii în vârstă de 43 de ani și originar din Ghana, în localitatea Pomigliano d’Arco de lângă Napoli, în Campania.

700-202306212147
Frederick Akwasi Adofo, ucis de doi adolescenți în Italia.

Parchetul pentru minori le impută celor doi tineri acuzația de omor calificat, agravat de cruzime și motive futile, informează ziarul Corriere della Sera.

Ambii adolescenți au fost duși la centrul de detenție pentru minori Colli Aminei, situat în apropierea Tribunalului pentru minori din Napoli. Tatăl și fratele unuia dintre cei arestați au cazier judiciar și se află în închisoare.

Amândoi cu caractere violente, adolescenții aveau publicate pe rețelele de socializare mai multe fotografii cu cuțite și bastoane. Unul dintre ei a fost anterior denunțat pentru că a deteriorat un sistem de supraveghere video.

O descoperire importantă a avut loc astăzi în cardul anchetei, în urma analizei imaginilor de supraveghere din zona via Principe di Piemonte, unde victima a fost bătută în noaptea dintre duminică și luni. Suspecții locuiesc în centrul istoric al orașului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din primele momente ale investigației, s-a presupus că cei doi criminali erau foarte tineri și că cel puțin unul dintre ei avea mai puțin de 18 ani. În cursul după-amiezii a fost confirmat faptul că ambii sunt minori, o veste care a provocat un șoc în comunitate.

Frederick, care cerea câțiva bănuți clienților unui supermarket în schimbul ajutorului cu căruciorul de cumpărături, era o figură cunoscută în oraș.

Procurorul pentru minori, Maria de Luzenberger Milnernsheim, a emis un comunicat de presă după arestare, având în vedere interesul mare provocat de acest caz.

Ea a declarat: „Forțele de ordine și echipa de anchetă de la Castello di Cisterna au pus în aplicare un mandat de arestare emis împotriva a doi minori (ambii de 16 ani), puternic suspectați de crimă cu premeditare, comisă cu circumstanțe agravate de motive futile și cruzime.

Acest ordin este rezultatul unei activități constante de investigare, realizată de unitățile operative în urma decesului lui Frederick Akwasi Adofo, 43 de ani și originar din Ghana, care a murit la spital din cauza unei grave traume craniene și a unei hemoragii cerebrale, după ce a fost găsit pe stradă în noaptea dintre duminică și luni.

Agresiunea neașteptată și nefondată s-a petrecut pe o stradă publică, în timp ce victima era singură. Minorii, după ce l-au lovit în față pe bărbat, au continuat să-i dea cu picioarele și pumni, majoritatea loviturilor vizând capul victimei, chiar și când aceasta zăcea imobilă pe jos. Carabinierii au adunat sistematic imaginile capturate de sistemele de supraveghere video ale orașului.”

Cei doi tineri au fost identificați în urma analizei video și prin compararea imaginilor cu postările de pe rețelele de socializare, ceea ce a permis identificarea decisivă a acestora.

Conturile de pe rețelele de socializare ale celor doi adolescenți erau pline de conținut violent, inclusiv imagini cu cuțite și bastoane retractabile.

În timpul perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților, au fost găsite haine pe care cei doi foarte probabil le purtau în timpul faptei.

Primarul orașului, Lello Russo, a lăudat rapiditatea cu care carabinierii au identificat presupușii responsabili de omorul lui Frederick:

„Îmi exprim felicitările către carabinieri pentru rapiditatea intervenției și pentru identificarea presupușilor responsabili ai acestui delict atroce care a traumatizat întreaga noastră comunitate. Acum trebuie să lăsăm justiția să-și urmeze cursul. Noi vă asigurăm că funeraliile bietei victime, Frederick, vor fi suportate de Primărie.