Adolescent român, găsit spânzurat în Italia. Se presupune că a participat la un joc online periculos

Antonio, un adolescent de 16 ani născut în Italia din părinți români, a fost găsit în seara zilei de vineri, 29 martie 2024, spânzurat cu cureaua de la pantaloni în camera sa dintr-o locuință situată în Roseto degli Abruzzi, provincia Teramo din regiunea Abruzzo.

Potrivit ziarului Il Messaggero, tragica descperire a fost făcută de fratele de numai 12 ani al adolescentului, a alertat imediat părinții.

Eforturile echipelor de salvare, sosite rapid la fața locului, de a-l resuscita pe băiat au fost zadarnice.

Ancheta deschisă de Parchetul din Teramo, sub coordonarea procurorului Francesca Zani, investighează posibilitatea unei instigări la suicid prin participarea la așa-numitul „Blackout Challenge” (Provocarea Leșinării – t.r.) popular pe rețelele sociale, o provocare periculoasă ce constă în ținerea respirației pentru cât mai mult timp.

Familia de români a fost descrisă ca un exemplu de integrare în comunitatea locală. Antonio era student model și sportiv, fiind în anul trei la un liceu cu profil informatic, unde era considerat o promisiune în domeniul tehnologiei, având o pasiune specială pentru programare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Era respectat și apreciat atât de colegi, cât și de profesori, fără a avea probleme de socializare sau de învățare.

Directorul institutului, Daniela Maranella, și-a exprimat incredulitatea și consternarea față de pierderea unui elev atât de valoros și bine integrat în activitățile școlare și extracurriculare.

Comunitatea din Roseto, profund afectată de tragedie, a primit cu tristețe vestea pierderii lui Antonio.

Primarul Mario Nugnes a vorbit despre impactul profund al acestui eveniment asupra orașului, sugerând posibilitatea declarării zilei de doliu în ziua înmormântării.

În acest context de durere și căutare de răspunsuri, investigația procuraturii se concentrează pe analiza echipamentelor electronice ale adolescentului, pentru a determina dacă tragedia a fost influențată de expunerea la provocări periculoase din mediul online.

Distribuie acest articol