Adolescentă de origine română ucisă în Italia pe trecerea de pietoni. Șoferul nu va face nicio zi de închisoare

Șoferul de 54 de ani care pe 11 octombrie anul trecut a călcat-o cu camionul pe trecerea de pietoni și a ucis-o pe Larissa David, o tânără în vârstă de 15 ani, rezidentă în localitatea Capriolo (Brescia), nu va face nici măcar o zi de închisoare în urma sentinței date de judecătorul Elena Stefana, informează Brescia Today.

Adolescenta tocmai traversa strada către stația de autobuz pentru a merge la școală, când a fost lovită de un camion de la fabrica de lapte din Brescia. Aruncată la pământ și târâtă pe asfalt, Larissa a fost transportată de urgență la spitalul Papa Giovanni al XXIII-lea din Bergamo (Lombardia) unde a murit cinci zile mai târziu.

Șoferul vinovat, care între timp a făcut o donație la fondul dedicat victimelor accidentelor stradale, circula cu mai puțin de 40 de kilometri pe oră și pur și simplu nu a observat fata care traversa drumul.

Judecătorul de ședință preliminară a acceptat înțelegerea convenită de avocatul apărării, Massimiliano Battagliola, cu procurorul Benedetta Callea și l-a condamnat pe șoferul camionului la doi ani pentru omucidere din culpă.

Însă șoferul camionului nu va ispăși nici măcar o zi de închisoare, deoarece pedeapsa este cu suspendare. Acuzatului i-a fost suspendat și permisul de conducere, iar în următorii doi ani nu se va mai putea urca la volan.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În afara sălii de judecată a avut loc reacția de amărăciune justificată a părinților Larissei, care urma cursurile Institutului Tehnic Einaudi din Chiari.

Sentința procesului i-a aruncat pe părinții victimei în brațele disperării. „Înțelegem dinamica legii – au spus sărmanii părinți, asistați de avocatul Graziano Amodeo – dar noi suntem condamnați la durere pe viață și el nu va executa nici măcar o zi de închisoare.”

Distribuie acest articol