Adolescentă româncă din Italia, rămasă cu un braț amputat după ce câinele unui vecin a mușcat-o

Medicii de la Spitalul Gemelli din Roma, capitala Italiei, au fost nevoiți să amputeze antebrațul unei adolescente de 15 ani, de origine română, după ce a fost atacată de un câine rasa Amstaff, o variantă de pitbull, ce aparține vecinilor săi de casă din Tarquinia, provincia Viterbo din Lazio.

Incidentul, despre care publicația noastră a relatat în urmă cu câteva zile într-o știre precedentă, s-a produs în timp ce fata încerca să hrănească animalul în curtea blocului, o activitate pe care o practica frecvent.

Câinele a mușcat-o violent însă, în special de brațul stâng, fiind nevoie astfel de transportul de urgență al adolescentei la spital cu o ambulanță și apoi transferul cu un elicopter medical la Roma.

Operația de amputare a fost o măsură de urgență adoptată de medici în contextul unui tablou clinic deja delicat.

Medicii au păstrat terminațiile nervoase pentru a permite posibila aplicare a unei proteze în viitor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Familia fetei, așa cum am precizat deja, de origine română, a fost șocată de acest incident neașteptat.

Proprietarul câinelui, un prieten de familie și de aceeași naționalitate, este anchetat acum pentru neglijență în supravegherea animalului.

Autoritățile examinează și posibile episoade anterioare de agresivitate ale câinelui, bazându-se pe unele rapoarte primite.

Câinele a fost plasat într-un adăpost de animale sub supravegherea medicilor veterinari din cadrul ASL (Agenția Sanitară Locală) Viterbo, în așteptarea unei decizii cu privire la soarta sa.