Adolescentă româncă moartă în Italia la numai 15 ani, într-un accident cu trei morți și un rănit grav

O fată româncă în vârstă de numai 15 ani a murit în apropiere de Perugia, regiunea Umbria, într-un grav accident de circulație care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, 28 mai.

În accident au mai decedat, pe lângă tânăra noastră conațională, o altă fată, de numai 16 ani și șoferul autoturismului în care se aflau, un tânăr ecuadorian de 28 de ani. Un al patrulea pasager, în vârstă de 20 de ani fratele fetei românce, a fost transportat în stare gravă la spital.

Adolescenta româncă se numea Ana Tuja și se afla pe bancheta din spate a unui autoturism Ford Fiesta vechi, alături de prietena ei, Nika Myshko, de 16 ani. Rezidente la Perugia, una de origine română și cealaltă ucraineană, amândouă studiau la o școală profesională din oraș. În față, pe scaunul pasagerului se afla fratele Anei, în timp ce la volan se afla Julio Cesar Vera Quinonez, în vârstă de 28 de ani, născut în Ecuador și rezident în Perugia.

photo_2023-05-29_14-22-34
Ana Tuja și mașina în care și-a pierdut viața alături de doi prieteni. Sursa: Facebook

Se întorceau în oraș după o seară de dans petrecută într-un local din zona Passignano sul Trasimeno.

Era aproape ora 04:00 dimineața când mașina condusă de tânărul de 28 de ani s-a ciocnit cu un autoturism Volkswagen Golf condus de un tânăr de 20 de ani din Città di Castello.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dinamica evenimentului este încă în curs de clarificare de către carabinierii din Magione, coordonați de procurorul șef Raffaele Cantone și de adjunctul Paolo Abbritti. Cert este că mașina Ford Fiesta în care se aflau cei patru tineri s-a izbit de bara de protecție de pe marginea șoselei și s-a răsturnat în afara carosabilului, pe un teren de sub nivelul străzii.

Tânărul care conducea cealaltă mașină, în vehicul cu un prieten, a alertat imediat serviciile de urgență. Carabinierii, pompierii și ambulanța au sosit cât mai repede, dar pentru trei dintre cei patru tineri nu mai era nimic de făcut. Erau deja morți.

În timp ce începea cursa disperată spre spital pentru al patrulea pasager al mașinii, fratele fetei românce (starea lui este extrem de gravă, având fracturi multiple la craniu, contuzii pulmonare și fractură de splină), investigatorii i-au ascultat pe cei doi tineri care erau în Golf. „Mi-a tăiat calea, nu am putut să-l evit” este în esență ce a declarat tânărul care conducea Golf-ul implicat în accident.

Așadar, o manevră periculoasă din partea șoferului Ford Fiesta care, combinată cu viteza, a făcut ca mașina să se izbească direct în parapetul de metal de pe marginea șoselei.

Această ipoteză va trebui susținută de toate investigațiile dispuse de procuratură și care vor fi incluse, alături de rezultatele autopsiei pe corpul lui Julio Cesar Vera Quinonez, în dosarul deschis pentru omucidere prin accident de circulație. Și în care figurează inevitabil, momentan, numele tânărului de 20 de ani care conducea Golf-ul. Mai jos, un video cu locul unde a avut loc accidentul: