Adrian, băiatul român mort în Italia, a fost înmormântat. Mama a ținut strâns la piept fotografia fiului său 

Lacrimi și durere la înmormântarea tânărului român din Castelfiorentino, regiunea Toscana, care și-a pierdut viața la numai 17 ani după ce s-a simțit rău la școală și a fost dus de urgență la spital. Inima lui Adrian Antonel Herbicianu s-a oprit în prima zi de primăvară astronomică.

La înmormântarea de joi, 30 martie, alături de membrii familiei, au participat colegii săi de școală, profesorii, părinții colegilor, oameni din localitate care au vrut să fie alături de familia băiatului român.

Conform Il Tirreno, trupul neînsuflețit al tânărului a ajuns la Biserica Santa Verdiana în jurul orei 14:30. În spatele sicriului, mașina mamei Mihaela și a surorii Adina.

Ultima călătorie a tânărului român a plecat din Pieve și a trecut pe la Liceul  Enriques, unde s-a oprit pentru câteva minute de reculegere. O curte întreagă de elevi l-au salutat pe Adrian pentru ultima dată.

Liturghia a fost oficiată de Don Alessandro Lombardi și Don Valentino Cheli. „Vedeți cu ochii voștri afecțiunea care vă înconjoară într-un moment atât de delicat. Sunt rude, cunoștințe, prieteni și colegi de școală, dar și oameni pur și simplu afectați de cele întâmplate. Ne adunăm cu toții în jurul lui Adrian.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mihaela, mama băiatului a ținut strâns la piept fotografia fiului ei. 

ADRIAN.jpg2

„Privirea mea s-a oprit asupra acestei imagini” – a spus Don Lombardi. „Asupra ochilor care par să privească în depărtare, care aproape se pierd, părăsind prezentul. Adrian avea visele lui, el, cel care se întorcea acasă în fiecare seară cu mingea sub el braț. Ca toată lumea și-a dorit să poată trăi fericit. Privirea ei este matură și profundă. Dragă Adrian, nimeni dintre noi nu știe de ce în acea primă zi de primăvară toată lumea a plecat acasă și tu nu. Știm doar că zilele care ne-au mai rămas sunt o mare bogăție. Noi, cei care rămânem, avem o mare responsabilitate: dacă putem face bine astăzi, nu vom aștepta ziua de mâine”.

Organele băiatului român au fost donate pentru a salva alte vieți. Articol AICI.