Adus în Italia pentru o viață mai bună, dar abandonat pe străzi de propriul tată. Povestea unui tânăr de 15 ani

În seara zilei de marți, 24 octombrie, la Bologna,un adolescent albanez în vârstă de 15 ani și-a găsit refugiul și speranța în mâinile carabinierilor. Tânărul fusese adus în Italia de tatăl său și abandonat pe stradă la puțin timp de la sosire.

Băiatul nu vorbește limba italiană și pentru a vorbi cu forțele de ordine a apelat la ajutorul tehnologiei, folosind un traductor automat pe telefonul său mobil, relatează Fanpage.

Adolescentul s-a prezentat în jurul orei 19:00 la cazarma carabinierilor din Navile, împărtășindu-le o poveste tulburătoare. El le-a spus că a fost abandonat de tatăl său, în vârstă de 46 de ani, după ce acesta a rămas fără bani.

Promisiunea unei vieți mai bune în Italia s-a transformat rapid într-un coșmar pentru băiatul care a petrecut noaptea precedentă într-un parc din oraș.

Bazându-se pe traducerea automată de pe telefon, adolescentul le-a povestit carabinierilor că a sosit în Italia joi, 19 octombrie, pe aeroportul Milano Malpensa, însoțit de tatăl său.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Tatăl l-ar fi convins să plece din Albania, promițându-i condiții de viață mai bune. Cu toate acestea, după doar câteva zile, bărbatul și-a părăsit fiul, întorcându-se în țara de origine.

Militari au reușit să-l liniștească pe adolescent, care le-a mulțumit pentru ospitalitate și ajutor. Ei l-au încredințat imediat asistenților sociali din Bologna. În zilele următoare, aceștia intenționează să ia legătura cu familia băiatului pentru a decide cum să procedeze mai departe.

Tatăl adolescentului a devenit de negăsit, el s-a îmbarcat pe un feribot către Albania, din Bari, în următoarele 24 de ore de la abandonarea fiului său.

Bărbatul a fost denunțat la Parchet pentru abandon de minori și favorizarea imigrației ilegale.