Aeroport închis în Italia din cauza unui incendiu. Mai multe zboruri au fost anulate

Situație de urgență în Sicilia, unde incendiile masive au determinat închiderea multor ieșiri de pe autostrada A29, Palermo – Mazara del Vallo. Aeroportul Falcone-Borsellino este închis în această dimineață de marți, 25 iulie, până la ora 11:00, cu mai multe zboruri anulate.

Un incendiu de proporții a izbucnit în apropierea orașului Palermo, cu efecte în special în zona aeroportului Falcone – Borsellino.

Incendiul, care s-a extins pe munții din apropierea aeroportului, a atins zona periferică a aeroportului, ceea ce a condus la închiderea traficului aerian cel puțin până la ora 11:00. În prezent, 8 zboruri au fost anulate, iar echipele de pompieri sunt mobilizate pentru stingerea flăcărilor.

palermo-aeroporto-1200-690x362
Aeroportul din Palermo, închis din cauza unui incendiu. Mai multe zboruri au fost anulate

„Zborurile programate vor suferi anulări și întârzieri”, se arată pe contul de Twitter al aeroportului, unde se recomandă „din motive de securitate, să nu vă îndreptați spre aeroport”. Pe același cont de Twitter sunt postate actualizări despre toate zborurile anulate.

În urma incendiului, au fost închise trei ieșiri de pe autostrada Palermo-Mazara Del Vallo, respectiv Villagrazia Carini și Cinisi.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Aeroportul Falcone-Borsellino a fost izolat pentru câteva ore, inclusiv accesul rutier, din cauza închiderii simultane a ieșirilor de pe autostrada A29 Palermo – Mazara del Vallo, care conectează autostrada cu aeroportul, și a conexiunilor feroviare cu Palermo. Ieșirile de pe autostradă au fost redeschise, în timp ce serviciile feroviare sunt încă suspendate.

Incendiul amenință și spitalul Cervello din Palermo

Incendiul pune în pericol și spitalul Cervello din Palermo, situat în cartierul Cruillas. Pompierii lucrează din noaptea trecută pentru a stinge flăcările de pe muntele Inserra. Până în prezent, nu a fost dispusă evacuarea spitalului. Situația pare a fi sub control și activitatea spitalului continuă.

Au fost evacuate 120 de familii din Palermo

În urma incendiilor, în zonele Mondello, Capo Gallo și Poggio Ridente au fost evacuate 120 de familii. Carabinierii au participat la operațiunile de evacuare. Pe parcursul nopții, în diverse cartiere ale orașului, s-au înregistrat pene de curent.

Sicilia este asediată de incendii

Protecția civilă informează că zeci de echipe de voluntari acționează în Palermo, Messina, Catania, Agrigento, Enna, alături de pompieri și forțele forestiere. Î

În zona în care se află spitalul Cervello, sunt evacuate locuințele cu cel mai mare risc. Incendiul de pe muntele Gallo, care afecta versantul Mondello de ieri după-amiază, s-a extins pe versantul Sferracavallo, unde unii locuitori și-au părăsit deja casele.

Alte focare de incendiu amenință Contrada Failla Partinico/Trappeto. Situația este dificilă și în Altofonte, Monreale și Bellolampo.

Distribuie acest articol