Afișe pe care scrie „Avem salarii mărite, nu ne trebuie șpagă”, lipite pe pereții unui spital din România

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Slatina, din județul Olt, a lipit recent la intrarea în spital și în toate secțiile medicale, afișe care se adresează pacienților cu un mesaj prin care se cere să nu se dea mită personalului medical. Pe afiș se pot citi și retribuțiile pe care le primesc cei ce lucrează în sistemul sanitar românesc.

„Avem salarii mărite, nu ne trebuie șpagă!”, este mesajul scris mare pe afișe. Și tot acolo sunt trecute veniturile medicilor, asistentelor, brancardierilor și infirmierilor.

 

Managerul spitalului din Slatina, Cătălin Rotea, a declarat că niciun caz de șpagă, dacă se va dovedi real, nu va fi trecut cu vederea, conform cotidianului Adevărul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Pe toate secțiile, la inițiativa Comitetului Director, au fost lipite afișe A4 prin care se comunică tuturor aparținătorilor și pacienților că în spital este interzisă a se da mită. Afișul e cumva inedit pentru că în el sunt trecute și limetele salariale, minime și maxime, ale medicilor, asistenților, infirmierilor și brancardierilor. Sunt salarii mai mult decât rezonabile, și meritate, de altfel, pentru munca desfășurată în spital. Încercăm să convingem pacienții și aparținătorii să elimine acest obicei care se mai poate perpetua”, a declarat managerul spitalului slătinean, Cătălin Rotea.

Un medic al Spitalului Județean de Urgență Slatina câștigă între 16.000 lei și 30.000 de lei pe lună, în vreme ce un asistent ia între 4.800 lei și 11.000 de lei.

De asemene, unui infirmier îi revine între 3.000 de lei și 5.500 de lei, în vreme ce un brancardier câștigă între 2.500 de lei și 5.500 lei.

Sumele reprezintă valorile brute ale veniturilor.

„Nu voi ezita să iau măsuri disciplinare acolo unde sesizează pacienții sau aparținătorii. Avem cazuri în Comisia de Disciplină, dar nu pe dare sau luare de mită, ci pe alte abateri. Cred că este foarte important ca tot personalul medical să înțeleagă faptul că noi suntem la dispoziția oamenilor”, a conchis Rotea.

@rotalianul