Agrigento: orar de lucru fără limite și cazare fără curent electric sau apă. Român de 23 de ani exploatat într-o fabrică de brânzeturi

Carabinierii din localitatea Santa Margherita Belice, în colaborare cu Inspectoratul de Muncă al provinciei Agrigento, au denunțat la Autoritatea Judiciară pe proprietarul unei fabrici de brânzeturi din zonă pentru exploatarea prin muncă a unui tânăr român de 23 de ani.

Potrivit celor relatate de carabinieri, în urma controlului făcut în fabrica de brânzeturi a reieșit că tânărul muncitor român locuia efectiv în fabrica de brânzeturi, în condiții inumane.

Proprietarul fabricii, un cetățean italian din localitatea Sambuca di Sicilia, profitând de disperarea tânărului nostru conațional, l-a cazat pe acesta într-o cămăruță îngustă din interiorul fabricii unde era constrâns să trăiască fără apă și fără curent electric, în condiții de igienă inumane.

În plus, tânărul de 23 de ani muncea în interiorul fabricii fără contract de muncă, cu un orar de lucru care depășea cu mult limita prevăzută de lege, chiar și în weekend.

Proprietarul fabricii a fost sancționat pentru toate aceste încălcări în sectorul muncii și a fost denunțat pentru exploatare prin muncă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Lucrezi la negru în Italia? Iată cum poți denunța cu ușurință și fără să riști nimic

Sursa: Agrigento Oggi