Al Bano: „Am cântat pentru Putin, dar nu este prietenul meu”. Artistul italian și-a anulat concertele din Rusia

Despre Al Bano Carrisi mulți au spus că ar fi prieten de-al lui Vladimir Putin, artistul italian fiind inițial pe o „listă neagră” întocmită de ucraineni și pe care au fost trecuți toți simpatizanții președintelui rus. Ulterior, Al Bano a fost eliminat de pe lista respectivă. „Am cântat în trecut pentru Putin, l-am admirat, dar nu-mi mai place. Mi-a părut rău să mă văd definit zilele acestea drept prieten de-al său”, a declarat cântărețul conform publicației La Stampa.

Cântăreţul italian, care în Rusia este un star, fiind supranumit „Maestro Felicità”, și-a anulat toate concertele programate în această țară.

El găzduiește trei refugiați ucraineni la Cellino San Marco (Puglia). În vila sa vor găsi adăpost o mamă cu fetița sa și un băiat de 17 ani.

În urmă cu câteva zile Al Bano și-a anulat concertele din Rusia și a condamnat invazia Ucrainei, spunând că este dezamăgit de Vladimir Putin, al cărui „mare admirator” a fost în trecut. „Un verișor de-al meu are relații cu comunitatea ucraineană de ani de zile, astăzi sosesc un grup de cinci persoane, trei vor sta în casa mea, mi se pare corect și obligatoriu din partea mea să le găzduiesc”, a precizat artistul.

O solidaritate cu victimele acestui război nedrept, prin care Al Bano Carrisi se distanțează și mai tare de președintele rus pentru care a avut în trecut sentimente de admirație. „Din păcate nu sunt prieten cu el, altfel l-aș sfătui să-și pună inteligența la contribuție”, a spus sarcastic artistul italian.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Potrivit lui Al Bano, conflictul este de fapt „ciocnirea între două puteri, SUA și Rusia și poate că Putin are motivele sale, dar greșește complet în ceea ce privește atacul asupra Ucrainei, este inacceptabil, iar societatea civilă rusă refuză să vadă imaginile morții și devastării care au loc în ucraina în aceste zile.”

Pierderea economică din cauza anulării concertelor sale din Rusia nu îl afectează: „Cânt și pentru bani, dar cânt mai ales pentru că asta îmi dă bucurie și acum în Rusia nu te mai poți bucura”, a concluzionat el.

Distribuie acest articol