Alarmă în Italia, cinci persoane mușcate de un păianjen veninos

Alarma privind păianjenul vioară revine la Roma, unde în numai câteva ore s-au înregistrat cinci cazuri de persoane care au fost mușcate de un astfel de păianjen, de culoare galben-maronie, numit în termeni științifici Loxosceles rufescens, unul dintre cei mai otrăvitori păianjeni prezenți în Italia.

Toate cele cinci persoane au declarat că au fost în parcul Villa Bonelli, din cartierul Portuense, informează Roma Today.

În urmă cu doi ani, la Marsala, în Sicilia, o româncă în vârstă de 51 de ani, a murit după ce a fost mușcată de un astfel de păianjen.

Femeia, rezidentă la Marsala, a mers la spital plângându-se de o inflamație dureroasă la nivelul piciorului. Ea le-a spus medicilor că a fost mușcată cu o săptămână înainte de un păianjen, dar nu a dat prea multă importanță acestui fapt deoarece inițial nu au apărut niciun fel de simptome particulare.

La puțin timp după ce a fost internată, femeia a intrat în comă. După două săptămâni la terapie intensivă a murit, iar medicii, după ce au efectuat analizele de sânge, au declarat cu certitudine că decesul s-a datorat mușcăturii veninoase a „păianjenului vioară”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Păianjenul vioară sau păianjenul pustnic maro, este de dimensiuni mici, 7-9 mm și aparent nesemnificativ ca aspect, dar extrem de periculos

Este cunoscut sub numele de păianjen vioară datorită unei pete caracteristice pe corp care amintește de instrumentul muzical.

În locuință, își poate găsi adăpost în spatele mobilierului, plintelor, sub cutii de carton sau chiar în interiorul mănușilor, pantofilor și mai ales a lenjeriei de corp, dar habitatele preferate ale păianjenului vioară includ mansarde, subsoluri și băi.

Care sunt caracteristicile mușcăturii de păianjen vioară?

Inițial este asimptomatică, nedureroasă, iar zona afectată nu prezintă modificări. În orele următoare, însă, în locul mușcăturii de păianjen apare o leziune înroșită cu senzații de mâncărime, arsuri și furnicături, care în următoarele 48-72 de ore poate deveni necrozată și se poate ulcera.

Pe lângă injectarea veninului, mușcătura păianjenului poate transporta bacterii anaerobe (microorganisme care trăiesc în absența oxigenului) în țesut, care proliferează și complică cursul rănii.

Acțiunea lor determină lichefierea țesuturilor. În cele mai grave situații, pe lângă febră, pot apărea erupții cutanate, vânătăi, leziuni ale mușchilor și rinichilor și hemoragie.

În cazul unei mușcături, spălați bine locul cu apă și săpun, apoi prezentați-vă la medic.

Distribuie acest articol