O româncă din Italia a murit după ce a fost mușcată de un păianjen. Două săptămâni s-a zbătut între viață și moarte

Eveniment tragic la Marsala, în Sicilia, unde o femeie în vârstă de 51 de ani, despre care presa italiană scrie că ar fi de origine română, a murit după ce a fost mușcată de un păianjen veninos, numit „păianjenul vioară”.

„Păianjenul vioară” se întâlnește de obicei în Statele Unite, din zona centrala Midwest până la Golful Mexic. Conform publicației La Stampa femeia, cu inițialele R.C., ar fi fost mușcată de o specie extrem de asemănătoare, „Loxoscelens rufenses”, despre care se știe că este răspândit în zonele calde din Europa. Acești păianjeni sunt rareori agresivi spun specialiștii, însă mușcătura lor produce o serie de simptome denumite „loxoscelism”. Inițial, mușcătura nu este dureroasă, dar poate duce la necrozarea zonei afectate, la cangrenă și chiar deces.

Ceea ce s-a întâmplat și în acest caz. Femeia, rezidentă la Marsala, a mers la spital plângându-se de o inflamație dureroasă la nivelul piciorului. Ea le-a spus medicilor că a fost mușcată cu o săptămână înainte de un păianjen, dar nu a dat prea multă importanță acestui fapt deoarece inițial nu au apărut niciun fel de simptome particulare.

La puțin timp după ce a fost internată, femeia a intrat în comă. După două săptămâni la terapie intensivă a murit, iar medicii, după ce au efectuat analizele de sânge, au declarat cu certitudine că decesul s-a datorat mușcăturii veninoase a „păianjenului vioară”.

Această specie de păianjen este des întâlnită în Sicilia, Sardinia și insulele mai mici.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
„Păianjenul vioară”

De culoare maro-gălbui, găsește adesea refugiu în grădină, dar și în locuințe. În case se ascunde în crăpăturile zidurilor și ale parchetului, în spatele mobilierului, în coșuri de lemn și chiar în interiorul dulapurilor. Dimensiunea păianjenului este mică, de 7 mm pentru bărbat și 9 mm pentru femelă.

Atacă foarte rar, dar este o specie otrăvitoare. Mușcătura este nedureroasă, iar zona pielii nu prezintă imediat modificări sau semne. La început leziunea este similară cu înțepătura unei albine. Abia după mai multe ore pielea se înroșește, apare o senzație de prurit și apoi febra. Prin mușcătură pot fi transmise și unele bacterii infecțioase care agravează leziunea.

Distribuie acest articol