Alarmă în Italia privind infecția cu listeria, un nou produs a fost retras de pe piață. Recomandările specialiștilor

Ministerul Sănătății din Italia a transmis o nouă alarmă în ce privește o posibilă prezență a bacteriei listeria monocytogenes într-un lot de Gorgonzola Dolce DOP marca „Pascoli italiani”, informează Corriere della Sera.

Fabrica Gelmini Carlo, cu sediul în Besate (Milano), după cum aflăm de pe site-ul Ministerului Sănătății, a dispus retragerea de pe piață a lotului 218246252, vândut în ambalaj de 300 de grame în magazinele Eurospin, din cauza riscului microbiologic.

Recomandarea este „să nu consumați produsul și să-l returnați la punctul de vânzare pentru înlocuire sau rambursare”. Noua retragere pentru Listeria urmează celor care au avut loc în ultimele săptămâni și care au implicat câteva loturi de wurstel, sandviciuri cu somon și clătite cu ciocolată.

Cinci persoane și-au pierdut viața în Italia după ce s-au îmbolnăvit de listerioză, o boală provocată de bacteria Listeria monocytogenes. Articol AICI. Simptomele bolii sunt asemănătoare unei gripe: febră, dureri musculare, diaree, vomă.

Ministerul Sănătății recomandă consumatorilor următoarele precauții pentru a evita infectarea cu Listerioză:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Trebuie evitat total consumul de legume crude sau insuficient gătite, să se prefere mezelurile preambalate în defavoarea celor tăiate de vânzător, să se refiarbă alimentele conservate la frigider, să se fiarbă laptele crud sau pasteurizat înainte de a fi consumat. De asemenea, este recomandată spălarea mâinilor și curățarea ustensilelor de bucătărie după manipularea alimentelor negătite, curățarea și dezinfectarea cu regularitate (de două ori pe lună) a frigiderului.