Alarmă în Italia: vreme rea în sudul peninsulei. O mamă și fiii ei de 7 și 2 ani au fost luați de ape

În ultimele ore sudul Italiei a fost lovit de un val de vreme nefavorabilă, cu ploaie și vânt puternic care a făcut pagube considerabile. Regiunea care a suferit cele mai grave daune este Calabria. În Lametino, precum și în Vibonese, râurile Cantagalli și Angitola s-au revărsat, inundând teritoriile înconjurătoare. O tânără mamă în vârstă de 30 de ani a murit împreună cu fiul de 7 ani, luați de ape. Un alt băiețel al femeii, în vârstă de numai 2 ani, nu a fost găsit încă. Un pod din Catanzaro s-a prăbușit, relatează Corriere.

Avertizare maximă de cod roșu la Crotone, unde a fost solicitată intervenția armatei pentru a se face față numeroaselor inconveniente cauzate de vremea rea. Șoselele 106 și 107 au fost închise pentru câteva ore, în timp ce atenția este îndreptată spre râul Neto, care a ieșit din matcă. Primarul orașului Crotone le-a cerut cetățenilor să nu-și părăsească locuințele, în timp ce școlile vor rămâne închise. 400 de persoane, oaspeți ai unei reședințe din localitatea Margherita, au fost evacuați.

Școli închise la Catanzaro, Catania și Taranto precum și în alte localități. În provincia Catanzaro podul „delle Grazie” s-a prăbușit. În multe localități nu există electricitate și nici apă potabilă; instalațiile de tratare a apei au fost blocate datorită turbidității ridicate a apei la intrare. De asemenea, populația este în alertă la Cosenza. Vremea rea, în Sicilia a creat daune în special în orașul Catania unde via Etnea a fost acoperită complet de ape. Inundații s-au înregistrat, de asemenea, în Puglia și Campania.

Președintele Consiliului Regional, Mario Oliverio, după ce a survolat zonele afectate de furtuni a anunțat că va cere guvernului să declare stare extraordinară de calamitate. „Situația este sub control”, a asigurat Angelo Borrelli, șeful protecției civile naționale, care a mers la Catanzaro pentru a prezida un summit operațional.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Stefania Signore, în vârstă de 30 de ani, este o victimă a vremii nefavorabile care a bătut Calabria în ultimele ore

În compania copiilor săi, Stefania se întorcea acasă, în Gizzeria, după ce și-a vizitat socrii, la Curinga. Era în jur de ora 20:15 în zona San Pietro Lametino din Lamezia Terme, o furtună puternică a făcut ca râul Cantagalli să iasă din matcă. A cerut ajutor soțului la telefon, apoi tăcere! Stefania s-ar fi putut hotărî să părăsească mașina împreună cu copiii, să încerce să ajungă la un loc sigur, dar nu a mai avut timp. Violența apelor o târât-o cu fiul ei mai mare, Cristian, în vârstă de 7 ani. Salvatorii au găsit cadavrele lor într-un jgheab, la sute de metri de mașină. Pe parcursul nopții s-a continuat căutarea celuilalt copil dar pompierii și voluntarii au cercetat albia râului din apropiere și teritoriile înconjurătoare fără succes.

Sursa foto: Il Tempo