Alarmă la Macerata – Marche: „Rămâneți în case!” este mesajul transmis de către primarul localității

UPDATE: Atacatorul a fost reţinut de către poliţie. Este un localnic, se numește Luca Traini și are 28 de ani. Acesta avea un steag al Italiei la gât în momentul în care a fost prins de poliţişti. Potrivit La Repubblica, el a candidat anul trecut din partea Ligii Nordului la alegerile pentru consiliul local din localitatea Corridonia, însă nu a primit voturi. În momentul în care a fost reţinut, bărbatul a făcut salutul fascist. Traini nu s-a opus poliţiştilor în momentul reţinerii sale.

Astăzi la Macerata, în provincia Marche, au avut loc cel puțin 3 episoade de împușcături pe străzile orașului. Sunt înregistrați șase răniți, dintre care patru în condiții grave, iar orașul este declarat sub asediu, scrie corriereadriatico.it

Imaginile surprinse de camerele video arată că împușcăturile proveneau de la o mașină cu geamuri întunecate iar țintele erau îndeosebi bărbați și femei de culoare. Sunt organizate zeci de puncte de control pentru a bloca fugarii, iar poliția orașului este în stare de alertă.

Primele împușcături au fost raportate la ora 11.10 în Via dei Velini, gloanțele au fost îndreptate spre doi tineri imigranți, unul a fost lovit, iar celălalt a reușit să scape. Un alt imigrant a fost ținta gloanțelor de-a lungul străzii Corso Cairoli, iar o femeie de origine africană ar fi fost rănită într-un schimb de focuri din zona gării.

O atmosferă ireală în centrul orașului, cu oameni baricadați în case și în magazine. Primarul a invitat cetățenii să rămână la adăpost. Școlile au blocat momentan ieșirea elevilor de la cursuri.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Acesta este mesajul pe rețelele sociale a primarului Carancini: „Toți să rămână până la noi informații. Este un bărbat înarmat într-o mașină care trage în persoane prin oraș. Am oprit transportul public. Am cerut școlilor să țină copiii înăuntru până la următoarea notificare, este recomandabil să nu se miște nimeni până la noi comunicate.”

Distribuie acest articol